Reviews

Zes videomontagepakketten voor beginners vergeleken

Inhoudsopgave

Als je wilt video monteren, dan scheelt het een slok op een borrel als je dat doet met de juiste videobewerkingssoftware. Om je een handje te helpen bij het vinden van het juiste pakket, bekijken we zes mogelijke kandidaten waarmee je een goed filmpje kunt monteren.

Als je voor het eerst op zoek gaat naar een geschikt videomontagepakket dan is het zeer lastig om te bepalen of iets goed is of niet. Met alle beschikbare videobewerkingspakketten is het immers mogelijk om een filmpje te monteren. Of een videobewerkingspakket goed is of niet hangt af van de eisen die je er zelf aan stelt en die kunnen behoorlijk subjectief zijn. De één wil zoveel mogelijk snelheid, de ander wil zoveel mogelijk functionaliteit, terwijl voor een derde de prijs van doorslaggevend belang is.

Geen enkel videobewerkingspakket is perfect. Elk pakket heeft zijn plus- en minpunten. De ervaring leert, dat als je kunt leven met de minpunten van een pakket, je plezieriger monteert. En dat is heel belangrijk. Want videobewerken kost veel tijd en elke ergernis leidt af van het maken van een goed filmpje. En dat is toch waar het uiteindelijk allemaal om draait; het maken van een aantrekkelijk en voor de kijker interessant filmpje.

Een videobewerkingspakket kun je op tientallen punten beoordelen. In onze test hebben we vooral gekeken naar de meest basale functies die nodig zijn om op een effectieve en simpele wijze een zo goed mogelijk inhoudelijk videofilmpje te monteren met titels en geluid. Die belangrijke functies hebben we onderverdeeld in drie hoofdrubrieken te weten; Importeren en organiseren, Montage en Exporteren.


 

 


Knarf 23.02.2013 11:36  
Elements 11 Nee0  

Ook niet aangevinkt in de conclusie:
slip, slide en nudge een clip op de tijdlijn.

 
   
       
Knarf 22.02.2013 23:30  
E11 Nee0  

E11 trim opties: roll edit
Dual monitor workspace aanwezig
Analyse mogelijkheid is aanwezig: interprete footage, properties.
Mogen wel een paar puntjes bij opgesteld worden in de totaalscore.

 
   
       
Knarf 22.02.2013 18:00  
Elements 11 Nee0  

50p wordt wel degelijk ondersteund alleen bij de niet Engelse versies moet je 'm eerst downloaden vanwege een bug.
Je kunt wel degelijk shapes achter je tekst plaatsen in de Titler.
Organizer zit geintergreerd, clip selecteren en of rechtermuis of in de Organizer de Editor aanklikken. Dus niks slepen. Clips worden zowel op de tijdlijn als in de Project Window geplaatst. Punt en komma shortcuts zijn niet persé nodig, je kunt gewoon slepen. Zover ik weet kent E11 geen subclips.

 
   
       
Fredo 20.02.2013 14:05  
APE 11 en 1080p 50f Nee0  

Beste,
Adobe premiere elements 11 biedt wel ondersteuning voor 1080p 50 import en export.
Alleen zit er een bug in niet-Engelstalige versies waardoor de presetexportset ting niet zichtbaar is in de selectielijst.

Op de site van Adobe staat de info om deze ontbrekende presets terug zichtbaar te maken:
http://helpx.adobe.com/premiere-elements/kb/missing-presets-pre-11.html

 
   
       
Rinie 22.02.2013 12:48  
Ape11 50p Nee0  

Dank je voor de tip!

 
   
       

  1000 Resterende tekens

 
 

Zoeken