RealPlayer SP Plus

teaser-realplayer-sp-plus-convert

RealPlayer SP Plus

Realnetworks heeft een bètaversie uitgebracht van RealPlayer SP die u al kunt downloaden op realplayer.com. Met de nieuwe multimediaspeler kunt u video’s downloaden van internet en direct converteren en kopiëren naar verschillende mobiele apparaten. Daarnaast biedt RealPlayer SP de mogelijkheid om met een druk op de knop gedownloade video’s te plaatsten op TwitterFacebook.en

Social en Portable (SP) zijn de toverwoorden waarmee Realnetworks hoopt dat zijn multimediaspeler weer zal aanslaan bij het grote publiek. De downloadfunctie van RealPlayer werkt zowel in Internet Explorer, Firefox als Google Chrome. Als u een filmpje bekijkt in één van die browsers verschijnt er een RealPlayer downloadknop. Na het downloaden kunt u de video converteren naar één of meerdere mobiele apparaten, pc of game consoles.

realplayer-sp-plus-convert

Staat uw mobiele apparaat niet in de uitgebreide lijst, dan kunt u hem eenvoudig toevoegen. U kunt bij de details aangeven welk bestandsformaat u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit Windows  Media, H.264, Realvideo of 3GP en u kunt de kwaliteit en resolutie aanpassen. Nadat de video is geconverteerd kunt het bestand direct op het gewenste apparaat opslaan. Het videobestand wordt ook in de RealPlayer SP bibliotheek gezet. U kunt het dan afspelen, branden op dvd of plaatsten op Twitter en Facebook. Het werkt allemaal feilloos en de kwaliteit is goed.

Aan de basisfunctionaliteiten van RealPlayer is verder niets vernieuwd. Alleen als u de betaalde Plus-versie aanschaft krijgt u nog een aantal extra vernieuwingen zoals het branden naar een 120-minuten dvd, de mogelijkheid om de schermverhoudingen te wijzigen en de optie om langspeelplaten en tapes te digitaliseren naar verschillende audioformaten.

Helaas heeft Realnetworks niet de kans gegrepen om van RealPlayer SP een echt volwaardige multimediaspeler te maken. Zo kunt u nog steeds geen afbeeldingen bekijken en wordt er bijvoorbeeld ook geen ondersteuning geboden voor de nieuwe videoformaten MTS en MKV of voor uPnP-apparaten. RealPlayer SP is desalniettemin een prima multimediaspeler, maar de meerwaarde zult u alleen ontdekken als u veel online videofilmpjes download en wilt bekijken op uw mobiele apparaten.

RealPlayer SP Plus

Naam: RealPlayer SP Plus
Website: www.realnetworks.com
Prijs: Basisversie gratis, Plus versie € 29,99