Handbrake

teaser-handbrake

Handbrake

Handbrake is een ideale converter om uw dvd’s en videobestanden te converteren naar avi, ogm, mkv of mp4. Het is simpel in gebruik, gratis te downloaden en levert ook nog eens goede kwaliteit.

U zult snel vertrouwd zijn met deze converter door de duidelijke grafische interface. Met Handbrake kunt u vrijwel ieder bekend bestandsformaat converteren. Ook de avchd-formaten mts en m2ts in verschillende hd-resoluties vormen geen enkel probleem.

Er zijn twee manieren om de converter in te stellen. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van één van de uitstekende templates voor bijvoorbeeld iPod, PSP, Xbox of HDTV. Wilt u liever zelf de instellingen configureren dan kan dat ook. In dat geval selecteert u eerst de gewenste bestandscontainer. U kunt kiezen uit avi, ogm, mkv of mp4. Afhankelijk van de keuze kunt u als videocodec  x264, mpeg-4 of Theora vp3 selecteren. Door op de verschillende tabbladen te klikken kunt u specifieke parameters van iedere codec instellen. Op de website van Handbrake wordt iedere parameter uitvoerig uitgelegd, opdat u een afgewogen keuze kunt maken.

handbrake

Het geluid in de film kunt converteren naar aac, mp3 of Vorbis. Hebt u bronmateriaal met Dolby Digital geluid, dan wordt deze onaangetast in de nieuwe bestandscontainer opgenomen. De door u aangepaste instellingen voor video en audio kunt u opslaan in een template voor later gebruik.

Erg prettig is de mogelijkheid dat u verschillende encodeertaken in een wachtrij kunt zetten. Zeker als u de 2-pass optie selecteert, waardoor er eerst een analyse wordt gemaakt voordat het bestand wordt geëncodeerd, kan het converteren veel tijd kosten. Door gebruik te maken van de wachtrij kunt u de bestanden converteren, zonder dat u achter de computer hoeft te zitten.

Alle bestanden die Handbrake converteert zijn van uitstekende kwaliteit. Kortom, Handbrake is een ideale converter voor het maken van een kwalitatief goed mp4-videoarchief.

Handbrake

Naam: Handbrake
Website: http://handbrake.fr
Prijs: gratis

 

Pinnacle VHS Saver
RealPlayer SP Plus