Pinnacle VHS Saver

teaser-pinnacle-vhssaver

Pinnacle VHS Saver

Met Pinnacle VHS Saver kan iedereen zonder enige kennis van zaken op een snelle en eenvoudige manier vhs-banden overzetten naar dvd. Pinnacle VHS Saver is een bundeling van het al langer bestaande Pinnacle Instant DVD Recorder met een Dazle DVC100 usb capture apparaat.

De Dazzle DVC100 verbindt  u met een composiet (gele tulp) of svhs-kabel en twee audio kabels met de uw vhs-speler. Nadat de computer het capture apparaat via usb heeft herkend, kunt u de Dazzle DVC100 selecteren in Instant DVD Recorder. U moet nog wel aangeven of u gebruik maakt van een composiet of svhs-kabel en u kunt de helderheid, het contrast of de kleurverzadiging van het beeld aanpassen.

pinnacle-vhssaver

U geeft vervolgens aan of uw de opgenomen beelden wilt branden naar dvd of naar een dvd-image op de harde schijf. Deze image kunt u later alsnog branden op een dvd of direct afspelen op een mediacenter. U kunt uw dvd voorzien van een menu. U bepaalt om de hoeveel minuten er een nieuw hoofdstuk moet worden gemaakt en u kunt de indeling, teksten en achtergrond van het dvd-menu aanpassen door een van de vele templates te selecteren.  Als laatste geeft u de tijdsduur op van de opname en kiest u de gewenste kwaliteit. Nadat u op de knop Start opnemen hebt geklikt bent u klaar.

De simpelheid van VHS Saver is prijzenswaardig, want het stelt iedereen in staat om snel een vhs-band te digitaliseren. De kwaliteit van de dvd is afhankelijk van de kwaliteit van de vhs-banden. In die zin is het jammer dat VHS Saver niet een aantal simpele opties biedt om de opgenomen vhs-beelden te bewerken of te verbeteren.  Zo kunt u bijvoorbeeld geen reklameblokken wegknippen of trillende beelden corrigeren. Als u hier echter geen bezwaar tegen hebt, is VHS Saver een ideaal pakket voor het redden van uw oude vhs-banden.

Pinnacle VHS Saver

Naam: Pinnacle VHS Saver
Website: www.pinnaclesys.com
Prijs: € 51,-