Videomontage Nexgen

teaser-videomontage-nexgen

Videomontage Nexgen

De naam Videomontage Nexgen en de reclameleuzen ‘de nieuwste software technologie’ en ‘professioneel resultaat’ suggereren dat u te maken krijgt met een videobewerkingspakket dat klaar is voor de toekomst. Helaas is niets minder waar.

Ondanks de leuke eigenschappen als het downloaden van filmpjes van Youtube of een FTP-server, 1500 leuke muziekfragmenten en een hoop kant-en-klare dvd-menu’s,  is Videomontage maar een beperkt en instabiel  beginnerspakket. Zo kan het bijvoorbeeld niet overweg met avchd-video, biedt het u geen geavanceerde montagemogelijkheden en kunt u er niet mee naar Blu-ray branden.

De opzet is weliswaar simpel en duidelijk. De knoppen Opnemen, Bewerken, Exporteren en Branden loodsen u door het montageproces heen en door de zeer beperkte mogelijkheden zult u snel bekend zijn met het programma. Maar simpel en duidelijk betekent nog geen kwaliteit en stabiliteit.

videomontage-nexgen

Zo werkt bij het capturen van de video de previewfunctie niet en is het onmogelijk om een clip een naam mee te geven. U kunt video importeren, maar als Videomontage een bestand niet herkent, zoals de hd-bestanden mts en m2ts, crasht het programma direct.  Daarnaast worden 1 GB vob en mpg bestanden wel geïmporteerd maar niet afgespeeld en van de bestanden die wel worden afgespeeld is de beeldkwaliteit bedroevend slecht door de lage resolutie van het previewvenster.

Bij het monteren is het zeer lastig om beeldcorrecties goed uit te voeren omdat veranderingen niet realtime worden getoond en is het mixen van audiosporen haast onmogelijk door het ontbreken van een audiomixer.

De exporttemplates kunt u niet aanpassen. Op zich is dit niet erg mits de templates compleet en goed zijn. Maar helaas ontbreekt een template voor origineel dv-materiaal, zijn er geen PAL- templates voor de export naar mobiele apparaten en kunt u niet naar mpeg-4 AVC exporteren.

Kortom, Videomontage Nexgen is een beperkt programma waarmee u simpele filmpjes kunt maken, maar dat zeker niet klaar is voor de toekomst.

Videomontage Nexgen

Naam:  Videomontage Nexgen
Website: www.easycomputing.com
Prijs: € 39,95