Mozilla Thunderbird 3.0

thunderbird-teaser

Mozilla Thunderbird 3.0

De nieuwste versie van Google’s gratis e-mailcliënt Mozilla Thunderbird is op een aantal punten vernieuwd. Meest in het oog springend in de derde versie is de mogelijkheid om e-mailberichten in aparte tabbladen te openen.  In het begin is dit flink wennen, moet u veel klikken en hebt u het constant het gevoel dat u het overzicht kwijt bent.  Maar als u eenmaal vertrouwd bent met de werking, kunt u eigenlijk direct al niet meer zonder.  Behalve de overzichtelijkheid die het biedt, is het ook een handig geheugensteuntje om belangrijke mail niet te vergeten omdat deze altijd  open blijft staan, zelfs als u Mozilla Thunderbird tussentijds afsluit en weer opnieuw start.

De overzichtelijkheid van Mozilla Thunderbird wordt nog verder verbeterd door het gebruik van Slimme Mappen. De Slimme Map zorgt ervoor dat de e-mails van verschillende e-mailaccounts worden weergegeven in één enkele inbox, waardoor  u direct een overzicht hebt van al uw e-mail.

thunderbird

Het is even wennen dat de knoppen in de hoofdnavigatiebalk voor het beantwoorden, doorsturen en verwijderen van mail zijn verplaatst naar de individuele e-mailberichten. De positie waar ze nu staan, rechtsboven de e-mail, vonden wij niet prettig. Gelukkig is het wel mogelijk om de knoppen weer terug te plaatsen in de hoofdnavigatiebalk.

Sterk verbeterd in Mozilla Thunderbird 3 zijn de zoekmogelijkheden. U kunt nu e-mails terugvinden door gebruik te maken van specifieke filters zoals, labels, bijlagenstatus, datum of prioriteit. De zoekfunctie is nu eenvoudiger te gebruiken doordat er een standaard zoekvenster is opgenomen in de hoofdnavigatiebalk.

Erg jammer is, dat vrijwel alle add-ons  van versie 2 waarmee u extra functies kunt toevoegen aan Thunderbird, zoals Google Agenda, verschillende lay-outs of uiteenlopende functie om e-mailberichten te lezen en te schrijven, niet meer compatibel zijn. De functionaliteit van Mozilla Thunderbird wordt hierdoor erg beperkt. Het is te hopen dat de nieuwe add-ons voor Thunderbird 3 snel beschikbaar komen, want dit geeft Mozilla Thunderbird 3.0 wat verder een prima e-mailcliënt is, net dat extra’s wat het hard nodig heeft in de concurrentiestrijd met Windows Mail, Eudora en Pegasus Mail.

Mozilla Thunderbird 3.0

Naam:  Mozilla Thunderbird 3.0
Website: http://nl.www.mozillamessaging.com/nl/
Prijs: Gratis