Magix Video Easy HD

magix-video-easy-hd-teaser

Magix Video Easy HD

Een filmpje maken met Magix Video Easy HD is niet moeilijk. In drie stappen hebt u uw verschillende videoclips geïmporteerd. Deze clips worden gepresenteerd op een storyboard. U mag de volgorde veranderen, u kunt één van de 27 overgangen selecteren en niet geheel onbelangrijk u kunt de individuele clips inkorten. Dit laatste gaat erg omslachtig omdat u elke clip eerst moet selecteren, daarna de afspeellijn moet verschuiven om vervolgens in het previewvenster de uiteinden te kunnen inkorten. Vervolgens kunt u de film verrijken met eenvoudige  niet aan te passen effecten, een titel en achtergrondmuziek.

Het enorme gebruiksgemak heeft natuurlijk wel een keerzijde. Zo is het niet mogelijk om een beeld-in-beeld te creëren, kost het door het ontbreken van een tijdlijn veel tijd om honderden clips in te korten en u kunt uw video niet voorzien van ingesproken geluid in combinatie met muziek.

magix-video-easy-hd

Nieuw in deze tweede versie van Easy Video is, dat het programma nu ook overweg kan met avchd-bestanden en dat u de video kunt exporteren naar een avchd-dvd of een Blu-ray disk. Dit zou door de simpelheid van dit programma voor velen een toegevoegde waarde kunnen zijn, maar helaas  is het dat niet. Zonder enige aanpassing spelen de avchd-bestanden prima af, maar zodra u een clip inkort, een effect gebruikt of een titel maakt, wordt u geconfronteerd met schokkerige beelden die alleen maar irritatie opwekken.

Het is vreemd dat bij het branden van een dvd,  avchd-dvd of Blu-ray disk de eenvoud van het programma wordt losgelaten, door u te confronteren met geavanceerde exportinstellingen van de mpeg-encoder. Daarnaast is het jammer, dat het alleen mogelijk is een Blu-ray disk te branden met de mpeg-2 codec en niet met de betere mpeg-4/avc codec.

Video Easy HD is een simpel programma met beperkte mogelijkheden. Het is jammer dat de hd-vernieuwingen niet goed uit de bus komen. Daarnaast is € 49,99 wel erg fors voor de mogelijkheden die het pakket biedt.

Magix Video Easy HD

Naam:  Magix Video Easy HD
Website: magix.nl
Prijs: € 49,99