AVS Video Editor

avs-video-editor-teaser

AVS Video Editor

De hoeveelheid reclame die er wordt gemaakt op het internet AVS Video Editor, doet het ergste vermoeden. Hebben we hier te maken met de zoveelste club die een graantje mee probeert te plukken met het aanbieden van een goedkoop videobewerkingspakket waar u uiteindelijk weinig mee kunt of bent u spekkoper?

AVS Video Editor 5.1 kunt u gratis uitproberen en werkt nu ook met Windows 7. De installatie is super eenvoudig en het enige wat u moet doen is aangeven dat u het in de Nederlandse taal wilt hebben. De interface is duidelijk en ziet er verzorgd uit. AVS Video Editor importeert nagenoeg alle bekende sd en hd bestandsformaten, maar u mag ook video capturen van een camera of webcam. Met de nieuwe optie ‘Scherm vastleggen’ kunt u beeldschermopnames door zelf met een kader aan te geven wat u van uw beeldscherm wilt opnemen.

avs-video-editor-overview

In de Mediabibliotheek worden alle mediabestanden getoond en door deze bestanden te slepen naar het Storyboard of de tijdlijn kunt u met de montage starten. Om hd-video vloeiend te kunnen afspelen worden deze eerst gecached. Dit gaat vrij vlot en de videobeelden haperen daarna inderdaad niet. De kwaliteit van het getoonde beeld in het previewvenster had beter gekund, maar als u dit venster iets kleiner maakt, kunt u de beelden toch goed volgen.

Er zijn meer dan genoeg overgangen en effecten om uw video mee te verrijken. Deze zijn aardig, maar niet meer dan dat en u kunt ze niet aanpassen. Erg prettig is dat ook met overgangen en effecten de hd-video niet hapert bij het afspelen. De extra tracks voor tekst, effecten, video en audio, zorgen ervoor dat u het overzicht behoudt. Het is wel wennen dat voor iedere aanpassingen een apart venster wordt geopend, maar dit bevordert wel het gebruiksgemak.

Exporteren in AVS Video Converter

Uw montage kunt u exporteren naar verschillende bestandsformaten, het web en apparaten en u kunt daarbij gebruik maken van de H.264-codec. De simpelste manier om te exporteren is door één van de exporttemplates te kiezen. Het is ook mogelijk om de encodeerparameters zelf in te stellen via het geavanceerde menu, maar u moet dan wel precies weten wat alles betekent, want het programma biedt hiervoor geen hulp.

avs-video-editor-dvd-maken

Exporteren kan ook naar dvd of Blu-ray. Wilt u hierbij ook een menu gebruiken, dan moet u dat van te voren doen. Dit gaat vrij simpel, maar ook hier geldt dat de menu’s die u mag gebruiken niet spectaculair zijn. Standaard zijn er zes menu’s waaruit u kunt kiezen, maar door het gratis add on pakket te downloaden, kunt u dit uitbouwen naar twintig menu’s. AVS Video Editor brandt niet direct naar schijf, maar zet de dvd en Blu-ray bestanden in een map. Als u een niet-geregistreerde versie gebruikt, wordt alles wat u exporteert voorzien van een AVS-watermerk.

Conclusie AVS Video Converter

AVS Video Editor valt alles behalve tegen. Het is gebruiksvriendelijk, stabiel en biedt genoeg mogelijkheden om een simpel filmpje in elkaar te zetten. Zeker als u maar af en toe een filmpje maakt en daarvoor niet veel geld wilt uitgeven is AVS Video Editor een prima oplossing. Het mooie is, dat u na betaling van € 36,- ook direct beschikt over tal van andere nuttige programma’s, waardoor u eigenlijk een spekkoper bent. We gaan ze niet alle twintig noemen, maar we willen de belangrijkste u niet onthouden, omdat die een prima aanvulling zijn op AVS Video Editor.

Zo kunt u de AVS Video Converter  gebruiken om uw videobestanden bijvoorbeeld te converteren naar Flash, MKV of WMV HD en de AVS Audio Converter om geluid te converteren van cd’s, dvd’s of voor het maken van ringtones.
Een toegevoegde waarde bieden ook de AVS Photo Editor en AVS Image Converter. Met de eerst applicatie kunt u uw foto’s bewerken en optimaliseren, terwijl u de tweede applicatie kunt gebruiken om snel tientallen foto’s te converteren naar een ander beeldformaat.

AVS Video Editor 5.1

Naam: AVS Video Editor 5.1
Website: www.avs4you.com
Prijs: € 36,-