Downloadsnelheid monitoren en beperken met Netlimiter 3

netlimiter-teaser

Downloadsnelheid monitoren en beperken met Netlimiter 3

Netlimiter 3 is een ideaal pakket, waarmee u centraal de maximale down- en upload snelheid van verschillende applicaties op een pc kunt regelen. Erg handig. Vooral als u met meerdere pc’s een enkele internetconnectie deelt en uw mede huisgenoot continu de bandbreedte opslurpt, door films of muziek te downloaden, waardoor u niet eens fatsoenlijk kunt surfen.

Door Netlimiter op die pc te installeren waar veel mee wordt gedownload kunt u tot op de byte nauwkeurig bepalen wat de maximale downloadsnelheid mag zijn van elke applicatie. Het instellen van zo’n limiet gaat super eenvoudig. Netlimiter toont standaard alle applicaties die toegang hebben tot het internet. Door hierop te dubbelklikken verschijnt er een venster waar u het aantal bytes, Kb’s, MB’s of GB’s kunt opgeven. U bepaald daarna of het om een download- of uploadlimiet gaat en plaatst een vinkje bij Enabled om de regel te activeren. Eventueel kunt u nog aangeven of dit voor specifieke tijden geldt of continu. Om te voorkomen dat de andere gebruiker de regels weer aanpast, moet u Netlimiter installeren onder het administrator account en ervoor zorgen dat de andere gebruiker een standaard account heeft.

netlimiter

Behalve het perfect inregelen van limieten kunt u net Limiter ook inzetten om connecties met het internet te killen of om het netwerkverkeer in z’n algemeen te monitoren. Er zijn eenvoudige Charts waarop u per applicatie de download- en uploadsnelheden kunt aflezen, maar er er worden ook uitgebreide statistieken bijgehouden. Deze statistieken die de download- en upload gegevens per uur, dag, maand of jaar tonen, kunt u op applicatie filteren en vervolgens opslaan als fotobestand.

Een minpunt van de nieuwe Netlimiter is de werking van de Remote Control. Het zou mogelijk moeten zijn om video de Remote Admin een (extra betaalde) Netlimiter-applicatie op een andere pc te kunnen beheren. Misschien is het daadwerkelijk mogelijk, maar wat wij ook probeerden, we kregen het niet voor elkaar en elke documentatie voor Windows 7 ontbreekt. Desalniettemin is Netlimiter een prima pakket voor het monitoren en beheren van uw netwerkverkeer.

Netlimiter 3

Naam: Netlimiter 3
Website: www.netlimiter.com
Prijs: 23,50 euro