Microsoft Expression Encoder 4

microsoft-expression-encoder

Microsoft Expression Encoder 4

Windows Media Encoder heeft na jaren een waardige opvolger gekregen in Microsoft Expression Encoder. De nieuwe encoder is in twee versies verkrijgbaar. Met de gratis variant kunt u bestanden converteren naar wmv, bestanden geschikt maken voor Microsoft Silverlight en video streamen. Dit kan allemaal in de standaard resolutie, maar ook in hd met de VC1-codec. Koopt u de Pro versie van Expression Encoder dan is het tevens mogelijk om bestanden te converteren naar mp4 met de H.264- codec.

De werking van Expression Encoder is eenvoudig. U kunt één of meerdere bestanden importeren in een job. Nieuw is dat nu ook avchd-bestanden zonder problemen worden geaccepteerd. De bestanden zijn in te korten en samen te voegen op een simpele tijdlijn. U mag het volume aanpassen en erg handig is dat u zowel audio als video als overlay kunt toevoegen. Hierdoor is het mogelijk snel een logo te tonen of achtergrondmuziek te laten horen.

Na het invullen van metadata voor de zoekmachines, selecteert u één van de templates voor de export. Er zijn templates voor onder meer de iPad, iPhone, PSP, Zune, Facebook, Youtube en vimeo. De kwaliteit die Expression Encoder levert, is bijna altijd uitstekend. In het geval dat dit niet zo is, kunt u handmatig alle exportinstellingen aanpassen en opslaan in een nieuwe template.

microsoft-expression-encoder

De bovenstaande  werkwijze geldt ook voor het converteren voor Microsoft Silverlight. Het enige twee verschillen met deze optie zijn, dat u niet kunt converteren met de H.264-codec en dat de geëxporteerde video direct wordt voorzien van één van de zestien templates die door de Silverlight Player kunnen worden weergegeven.

Maakt u gebruik van verschillende computers in uw netwerk, dan kunt u zowel bestanden als live-videobeelden via het netwerk streamen. Ook hiervan is de werking zo simpel, dat u binnen drie minuten uw live-beelden aan iedereen kunt tonen. Door het selecteren van een van de beschikbare template kunt u eenvoudig de kwaliteit afstemmen op de beschikbare bandbreedte.

Microsoft Expression Encoder is een ideaal pakket voor iedereen die even snel een wmv of mp4-bestand wil maken voor het web, mediaspeler of spelconsole. Het is erg gebruiksvriendelijk en levert kwaliteit. Kortom een zeer goede opvolger van Windows Media Encoder.

Wilt u zelf aan de slag met Microsoft Expression encoder? Lees dan hier de stap voor stap workshop om wmvhd bestanden te maken met de VC1-codec.

Microsoft Expression Encoder 4 Pro

Naam: Microsoft Expression Encoder 4 Pro
Website: www.microsoft.nl
Prijs: 75 euro