Movavi Video Converter 10

movavi-video-converter-10-teaser

Movavi Video Converter 10

Dat het omzetten van een videobestand van het ene formaat naar het andere niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Movavi met zijn nieuwe Video Converter 10. Met een paar klikken op de muisknop converteert u uw video's naar bijna ieder gewenst bestandsformaat met behoudt van kwaliteit.

De nieuwe versie van Movavi Video Converter is eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar en dat zorgt ervoor dat samen met de gebruiksvriendelijke interface u snel bekend bent met deze converter. Video Converter 10 importeert nagenoeg alle bekende bestandsformaten, waaronder ook mkv-, mts- en tod-bestanden. Na import kunt u deze bestanden bekijken en bewerken. U kunt de video roteren of bijsnijden, maar het is ook mogelijk om het contrast, de helderheid en de verzadiging aan te passen. Het is verstandig als u dit handmatig doet, want de automatische functies leveren lang niet altijd het gewenste resultaat.

movavi-video-converter-10

Door een geïmporteerde videoclip te selecteren kunt u er een template aan toekennen. Dit kan door het selecteren van een specifiek apparaat of door een keuze te maken voor een bepaald bestandsformaat. Het aantal apparaten dat wordt ondersteund is groot. Behalve de nieuwste mobiele telefoons staan er kant en klare templates voor export naar onder meer de iPad, Xbox en PlayStation. Het aantal bestandsformaten dat wordt ondersteund is ook groot, maar export naar mkv, webm of wmv met de VC1-codec is nog niet mogelijk.

CUDA

De CUDA-ondersteuning die Video Converter biedt voor conversies naar video met de H.264-codec is zeer goed. Hebt u twee Nvidia- kaarten, dan kunt u deze nu zelfs laten samenwerken door de Multi-GPU in te schakelen. Het encoderen gaat dan niet alleen sneller, maar u kunt dan ook twee bestanden tegelijkertijd met de H.264-codec converteren. De snelheidswinst die met behulp van CUDA kan worden bewerkstelligd is enorm. Het converteren van een videoclip van 3,5 minuten duurt maar twee minuten, terwijl dit u ruim dertig minuten kost zonder CUDA. Een handige nieuwe functie is dat alle templates die CUDA ondersteunen, worden voorzien van een CUDA-logo.

Alle instellingen van de templates kunt u handmatig aanpassen. Wilt u liever de instellingen gelijk houden aan het bronbestand, dan is dit door het plaatsen van een vinkje te realiseren. De nieuwe automatisch bitrate functie werkt prima en de kwaliteit van de geconverteerde video’s is altijd goed. Het enige wat Video Converter mist, is de mogelijkheid om metadata toe te kennen aan een videoclip.

Al met al is de nieuwe versie van Video Converter een prima converter voor weinig geld. Het is een zeer prettig programma om even snel en zonder omhaal een filmpje te converteren voor gebruik op een mobiele telefoon,website of mediaspeler.

Video Converter 10

Naam: Video Converter 10
Website: www.movavi.com
Prijs: 27.31