Elecard AVC HD Suite

elecard-avc-hd-suite-converter-teaser

Elecard AVC HD Suite

Elecard springt handig in op de leemte die er is op het gebied van goede programma’s voor het bewerken, afspelen en converteren van AVCHD-bestanden. De losse programma’s AVC HD Player, AVC HD Editor en AVC HD Converter zijn nu gebundeld in de Elecard AVC HD Suite die tegen een gunstige prijs wordt aangeboden. En we kunnen u al verklappen dat u waar krijgt voor uw geld.

Soms krijg je er hoofdpijn van als je snel resultaat wilt boeken met AVCHD-bestanden. Het bewerken, afspelen en converteren verloopt meestal niet zo eenvoudig als gewenst, waardoor de behoefte aan handige programma’s die hierin zijn gespecialiseerd meer dan welkom zijn. Elecard heeft drie AVCHD-programma’s gebundeld waarmee u AVCHD-bestanden kunt afspelen, bewerken en converteren.

elecard-avc-hd-suite-player-overview-groot

Voor het afspelen kunt u gebruik maken van de AVC HD Player. Deze simpel uitziende speler heeft meer in zijn mars dan een eerste blik op de interface zou vermoeden. Het speelt zonder problemen de bekende bestandsformaten als MPEG-2, AVI, MOV en VOB af. Anders is dat met MTS-bestanden. In eerste instantie wordt dit bestandsformaat niet door de AVCHD-speler herkend. Pas nadat u in de instellingen dit formaat hebt opgegeven, kunt u ze zonder problemen afspelen.  Bij die instellingen kunt u ook direct aangeven of u nog andere videoformaten wilt kunnen afspelen met de AVC HD Player. Alle codecs die op uw computer zijn geïnstalleerd, kunt u selecteren waardoor AVC HD Player ze kan afspelen.

elecard-avc-hd-suite-info-player-groot

De AVC HD Player is zowel met de muis als met het toetsenbord te bedienen. U kunt uw eigen toetsenbordcombinatie maken om functies te activeren. Dit is erg handig omdat de AVC HD Player ook in staat is de hele video clip of gedeelten daarvan op te slaan naar een andere formaat. Op die manier kunt u eenvoudig MTS-bestanden opslaan als MPEG, ASF of ongecomprimeerd bestand.
De clips die u wilt afspelen kunt u eenvoudig per bestand, map of URL toevoegen aan een afspeellijst. Handig is dat u momenten in de clip kunt vastleggen door gebruik te maken van een bookmark. De afspeellijst inclusief de bookmarks kunt u opslaan en exporteren.

De AVC HD Player geeft veel extra informatie over de video die wordt afgespeeld. In een apart venster worden de kenmerken als codec, bitrate, en aspect ratio van het afgespeelde bestand getoond en de actuele statistieken voor bitrate, frame snelheid en dropped frames. Daarnaast kunt u in dat venster nog een aantal parameters opgeven die bepalen hoe de video moet worden afgespeeld. De AVC HD Player geeft zelfs aan welk MPEG-frame (I, B of P) er wordt getoond.
De AVC HD Player is een prettige multimediaspeler die ideaal is voor het afspelen van HD-video.

 

AVC HD Editor

De zwakste schakel in de Suite van Elecard is de AVC HD Editor. U kunt met deze editor verschillende AVCHD en MPEG-2 bestanden importeren en plaatsen op een zeer eenvoudig tijdlijn. U kunt clips knippen en gedeelten verwijderen, maar dat is dan ook alles. U zou mogen verwachten dat deze beperkte taken tot in perfectie werden uitgevoerd, maar ook dat is niet het geval. De belangrijkste taak, namelijk het combineren van MTS-bestanden in de resolutie 1920 x 1080 en deze te exporteren naar MPEG, is onmogelijk. AVC HD Editor crasht dan. Gelukkig was AVC HD Editor nog wel in staat om full HD MPEG-2-bestanden en MTS-bestanden in de resolutie 1440 x 1080 te exporteren.

elecard-avc-hd-suite-editor-overview-groot

Daarnaast is het vreemd dat de AVC HD Player wel in staat is om naar verschillende bestandsformaten te exporteren en de AVC HD Editor niet. De editor heeft dus geen andere toegevoegde waarde dan het combineren van AVCHD-bestanden en dat valt tegen.

 

AVC HD Converter

AVCHD-bestanden omzetten naar AVI, AVI DV25, en alle varianten van MPEG-2 kan AVC HD Converter als geen ander. U kunt bestanden individueel of per map importeren en hieraan direct een exportprofiel koppelen, maar u kunt er ook voor kiezen om een dvd om te zetten naar HD-bestanden. Geïmporteerde bestanden zijn toe te voegen aan een batchlijst die u kunt opslaan of exporteren. Voor ieder bestand in de batchlijst kunt u een apart exportprofiel selecteren. De lijst met profielen is zeer uitgebreid. Verschillende MPEG-2 formaten staan keurig op een rij naast de Blu-ray of AVI varianten. De voorgedefinieerde profielen kunt u aanpassen, maar het is ook mogelijk om zelf nieuwe profielen aan te maken die u daarna kunt gebruikten voor de export.

Omdat AVC HD Converter u in staat stelt om alles tot in detail te regelen, kan dit wel eens lastig zijn. Gelukkig worden er twee hulpmiddelen aangereikt. In de Helpfunctie worden in detail alle instellingen besproken. Maakt u toch nog een verkeerde keuze, dan krijgt u keurig een pop-up met een waarschuwing van wat er niet klopt.

elecard-avc-hd-suite-converter-overview-groot

De AVC HD Converter levert hoge kwaliteitsbestanden af. Gezien deze hoge kwaliteit is het verrassend hoe snel het converteren gaat. AVC HD Converter is een van de weinige converters die in staat is om MPEG-2-bestanden te genereren met een bitrate van 80 Mbit/s. De kwaliteit is daar dan ook naar. Met het blote oog zijn er geen verschillen te zien met het origineel en dat is natuurlijk precies wat u wilt. Door deze converter te gebruiken voor het converteren van AVCHD-bestanden behoudt u de kwaliteit terwijl het bewerken er van vele male beter gaat. AVC HD Converter is  een echte aanwinst als u veel met AVCHD-materiaal werkt.

elecard-avc-hd-suite-converter-profielen-groot

 

Conclusie

De Elecard AVC HD Suite is de moeite van het uitproberen waard. U kunt een trial versie downloaden op www.elecard.com. De beperkte functionaliteit van de AVC HD Editor wordt teniet gedaan door de goede prestaties van de AVC HD Player en AVC HD Converter. De AVC HD Player is niet alleen een aanwinst voor het afspelen van AVCHD-bestanden, maar kan tegelijkertijd ter vervanging dienen voor Windows Media Player. Het speelt meer bestandsformaten af, biedt veel nuttige informatie over de bestanden en u kunt er ook nog eens videoclips mee inkorten.

Maar het echt paradeplaatje van deze AVC HD Suite is de AVC HD Converter.  Niet alleen levert het een uitstekende kwaliteit HD-bestanden af, maar deze converter kan ook nog eens worden ingezet voor het converteren naar allerlei andere bestanden of voor het omzetten van dvd’s.

Door de schappelijke prijs van € 75,- is deze AVC HD Suite nog eens extra aantrekkelijk. Werkt u veel met AVCHD-materiaal dan kunt u bijna niet om Elecard AVC HD Suite heen.

Elecard AVC HD Suite

Naam : Elecard AVC HD Suite
Website: www.elecard.com
Prijs : € 75,-

7 AVCHD-converters
Snagit 9