Snagit 9

snagit-9-teaser

Snagit 9

Snagit is een screendump generator. Van alles wat u op uw monitor kunt zien, kan het een afdruk maken.  Of het nu gaat om lange webpagina’s, programma’s, teksten of afbeeldingen met printscreen legt u het vast, waarna u het kunt bewerken en opslaan .  Vooral de laatste twee mogelijkheden zijn in de negende versie uitgebreid.

Snagit 9 heeft een compleet nieuwe interface gekregen die het niet alleen makkelijker maakt om met het programma te werken, maar er ook nog eens goed uitziet. Snagit bestaat uit twee losse programma’s; Snagit en Snagit Editor. Met Snagit kunt u de profielen beheren die bepalen van wat en op welke manier de screendumps moeten worden gemaakt.  Het is nu standaard mogelijk om de gemaakte screendumps te exporteren naar Microsoft Word, Excel en Powerpoint. Daarnaast heeft de Catalog Browser uit de vorige versie plaats gemaakt voor de Library die nu verweven zit in de Snagit Editor.

snagit-9-groot

Snagit 9: Organiseren en bewerken

Als u in Snagit 9 een screendump maakt, wordt deze nu automatisch opgeslagen.  De  screendumps zijn in de Library terug te vinden.  U kunt gebruik maken van het nieuwe zoekvenster of u kunt de screendumps terugvinden op datum, per applicatie of per website. U kunt de screendumps daarna voorzien van een Flag om ze nog specifieker te categoriseren. De Flags met namen als Important, Personal en Cool, zijn helaas niet aan te passen of aan te vullen met zelf bedachte namen.

De vernieuwde interface maakt het bewerken van screendumps in de  Snagit Editor een stuk eenvoudiger. Er is een duidelijk navigatiemenu gemaakt met alle teken- en beeldbewerkingsopties en van alle mogelijke effecten wordt direct een preview gegeven van de uitwerking op de screendump. Daarnaast is ook het aantal  ‘Stamps’ voor het benadrukken van onderdelen in de screendump fors uitgebreid.

Conclusie Snagit 9

Snagit was al in staat om alles te capturen wat op het scherm wordt getoond. Door de vernieuwde Library, preview mogelijkheden en interface is het nu ook een prettig pakket om mee te werken.

Snagit 9

Naam: Snagit 9
Website: www.techsmit.com
Prijs: € 39,15
Aantal sterren:  4

Pluspunten

  • Duidelijke interface
  • Eenvoudig profielen aanmaken

Minpunt

  • Geen mogelijkheid om Flags toe te voegen
Elecard AVC HD Suite
Test PVR software