Tutorials

Mkv op pc en tv

Inhoudsopgave

Mkv-videobestanden zijn razend populair. Desondanks wordt dit bestandsformaat niet standaard ondersteund door Windows 7. Toch kunt u door het installeren van een aantal gratis programmaatjes vrij eenvoudig deze bestanden bekijken op uw pc en tv.

Als u regelmatig videobestanden van het internet download, zal het u niet zijn ontgaan dat deze steeds vaker worden verpakt in de Matroska-bestandscontainer, beter bekend onder de naam mkv. De opmars van mkv is niet zo verwonderlijk, omdat deze nieuwe container moderner en veelzijdiger is dan de oudere videobestandscontainers avi, mpg, mov en mp4.

Zo kan een mkv-bestand meerdere video- en audiotracks bevatten, maar is het ook mogelijk om ondertitelbestanden te gebruiken of er een menu aan te koppelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat het niet uitmaakt welke video- of audio-codec er wordt gebruikt om de beelden en het geluid te encoderen.

Vooral hd-videoliefhebbers maken van deze codecvrijheid veelvuldig gebruik om h.264 geëncodeerde videostreams te verpakken in mkv. Door deze mkv-bestanden in combinatie met een los ondertitelbestand af te spelen, kan op die manier naar de nieuwste Blu-ray-films worden gekeken op de pc.

 

 


c 20.05.2012 16:15  
Zelfde probleem als W.Strijb Nee0  

Heb nu de haali splitter geinstalleerd, kan mkv bestanden nu afspelen met Media Player maar krijg nu" media informatie ophalen van mediaserver mislukt "

 
   
       
W.Strijb 05.01.2012 20:20  
MKV op tv afspelen Nee0  

Heb nu de haali splitter geinstalleerd, kan mkv bestanden nu afspelen met Media Player maar krijg nu media informatie ophalen van mediaserver mislukt

 
   
       
kokkie 19.10.2011 23:38  
Vraag Nee0  

In de uitleg wordt uitgegaan van Windows Media Player.
Mijn TV ziet/gebruikt ook via het netwerk de Media Player op mijn pc om de content te streamen/ontvangen.
Maar kan dit niet met een andere tool/player dan die van Windows/Microsoft?
Ik vindt namelijk de Windows Media Player niet echt gebruiksvriende lijk.

 
   
       
sven 18.06.2011 13:04  
Bedankt! Nee0  

bedankt voor de duidelijke en heldere uitleg! Nu zal het ongetwijfeld lukken om pc content op mijn Samsung tv te krijgen. Is er ook een dergelijke methode voor 3d-films?

 
   
       
sven 18.06.2011 13:03  
DANK Nee0  

heel mooi dat er eindelijk zo'n goede en duidelijk uitgelegde methode op het internet staat. Ik ga het dadelijk proberen, maar als ik het zo zie zal dat geen problemen opleveren.

 
   
       
BonitaHolden23 28.11.2010 17:15  
reply this topic Nee0  

Make your own life more simple take the loans and everything you want.

 
   
       

  1000 Resterende tekens

 
 

Zoeken