Zoom Player Home Max 7

zoom-player-home-max-teaser-kl

Zoom Player Home Max 7

Een prettige eigenschap van Zoom Player is dat u direct na de installatie ieder bekend bestandsformaat kunt afspelen. Om dit te kunnen realiseren wordt de videocodec bibliotheek van FFDshow mee geïnstalleerd samen met tal van andere open source decoders en splitters.

Het enig wat Zoom Player niet kan afspelen is Blu-ray disks. Wel is het in versie 7 mogelijk gemaakt om de index.bdmv van een Blu-ray disk te kunnen inlezen, waardoor u alleen de hoofdfilm kunt bekijken.

Zoom Player maakt gebruik van twee verschillende modi om video en audio af te spelen. In de Media Mode kunt u bestanden van een harde schijf, een netwerk of van een cd afspelen en in de DVD Mode kunt u dvd’s bekijken.

 

zoom-player-home-max

 

Lastig is dat de knoppen van de Zoom Player niet altijd even duidelijk zijn, zodat het tijd kost om bekend te raken met de speler. Daarnaast zal u terecht al snel de vraag stellen wat de meerwaarde is van deze multimediaspeler ten opzichten van een aantal gratis varianten. Die spelen immers ook alles af en daarmee kunt u ook afspeellijsten maken of de videobeelden in full screen bekijken. De toegevoegde waarde van Zoom Player wordt pas duidelijk als u naar de instellingen gaat kijken.

Nagenoeg alles is in te stellen. Behalve dat u iedere muis- of toetsenbordknop kunt toewijzen aan een specifieke functie, kunt u ook de menubalken en de interface aanpassen, per video renderer de kleuren regelen of  de nieuwe synchronisatie van losse ondertitelbestanden instellen. In de geavanceerde modus kunt u zelfs per bestandsformaat aangeven welke video renderer, audio- en videocodec of welke splitter  er moet worden gebruikt. Erg mooi en handig, maar lang niet voor iedereen even zinvol.

Zoom Player Home Max is een goede en veelzijdige multimediaspeler. Maar door zijn beperkte gebruiksvriendelijkheid is het alleen z’n geld waard, als u veel van de  geavanceerde instellingsmogelijkheden gebruik zult maken.

 

Zoom Player Home Max 7

Naam: Zoom Player Home Max 7
Website: www.inmatrix.com
Prijs: € 45.16

Review Lacie Network Space 2
LaCinema Classic HD