Review Apacer AL460 Mediaplayer

apacer-al460-mediaplayer-teaser

Review Apacer AL460 Mediaplayer

Apacer heeft de opvolger uitgebracht van de AL350 Mediaplayer. Belangrijkste verschillen met zijn voorganger zijn dat de AL460 Mediaplayer beschikt over een ethernetaansluiting, meer bestandsformaten ondersteunt en hd-video kan weergeven.

De Apacer AL460 Mediaplayer is modieus vormgegeven en klein van formaat. Dit is mogelijk omdat de AL460 Mediaplayer niet beschikt over een harde schijf waarnaar toe u multimediabestanden kunt kopiëren. Om de AL460 Mediaplayer te kunnen gebruiken moet u over een externe harde schijf beschikken of gebruik kunnen maken van een bedraad netwerk. Draadloos kan ook, maar daarvoor moet u wel beschikken over een USB WLAN adapter die u dan kunt aansluiten op de extra USB-poort.

apacer-al460-mediaplayer

 

Het aansluiten van de AL460 Mediaplayer is eenvoudig. Met de bijgeleverde componenten of composiet kabel sluit u de mediaspeler direct aan op de televisie. Via HDMI kan mogelijk, maar dan moet u zelf wel een HDMI 1.3 kabel kopen. Eenmaal met de televisie verbonden koppelt u aan één van de twee USB-poorten een harde schijf of USB-stick of u maakt gebruik van de netwerkkabel om de mediaspeler in uw netwerk op te nemen. Beide opties werken probleemloos, maar het is eigenlijk niet meer van deze tijd om een mediaspeler te voorzien van een van 10 of 100 Mbit/s netwerkaansluiting. Zeker als u veel hd-video wilt bekijken en meerdere mensen gebruik maken van uw netwerk is een gigabit-ethernetaansluiting vereist om probleemloos video te kunnen afspelen.

 

apacer-menu

 

Het menu van de AL460 Mediaplayer is erg simpel en ziet er niet mooi uit. Er zijn vijf menu-items waarmee u de instellingen kunt aanpassen of multimediabestanden kunt weergeven. Ondanks het simpele menu valt het gebruiksgemak tegen. Dit komt door de te kleine afstandsbediening die precies op de mediaspeler moet worden gericht om iets te kunnen selecteren. Daarnaast is het jammer dat de AL460 geen DLNA ondersteunt, waardoor u zelf op zoek moet gaan naar de juiste computer en mappen in uw netwerk om uw bestanden te kunnen vinden. Eenmaal de map met de juiste bestanden gevonden, blijkt het niet mogelijk om direct een shortcut te maken naar deze map. U kunt wel shortcuts maken naar mappen, maar daarvoor moet u eerst een IP-adres, naam en wachtwoord opgeven.

 

apacer-in-netwerk

 

De AL460 Mediaplayer speelt de bekende bestandsformaten als mpeg-1, 2 en 4, MKV, FLV, WMV, MOV, ISO, VOB, MTS en M2TS zonder problemen af. Bij het selecteren van een videobestand krijgt u direct een voorbeeld te zien en wordt ook de netwerksnelheid weergegeven. Losse ondertitelbestanden worden direct herkend, als ze dezelfde naam hebben als het videobestand.

Wat betreft audio worden de formaten mp3, WAV, WMA, LPCM, AAC, OGG en Dolby Digital AC3 ondersteund. De beelden zien er helder en goed uit en de resolutie kunt u aanpassen aan uw beeldscherm.
Voor het weergeven van foto’s kunt u gebruik maken van een fotoshow, waarbij u zelf de weergave tijd kunt instellen als ook de overgangen en achtergrondgeluid. De afbeeldingen in JPEG, BMP en GIF formaat mogen een maximale resolutie hebben van 4608 x 3456 pixels.

De Apacer AL460 Mediaplayer is zeker geen wereldwonder. Het ontbreken van een DLNA-certificering en een gigabit-ethernetaansluiting is een gemiste kans. Daarnaast had de gebruiksvriendelijkheid van het menu in combinatie met de afstandsbediening een stuk beter gekund.

Dat de Apacer AL460 Mediaplayer niet over een harde schijf beschikt, hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn maar u moet hier wel rekening mee houden. De kwaliteit van de beelden en de ruime ondersteuning van bekende bestandsformaten is een pluspunt, evenals de prijs. Of de Apacer AL460 Mediaplayer wat voor u is zal voornamelijk afhangen van de overige apparatuur die u hebt. Indien uw televisie of Blu-ray-speler al over een netwerkaansluiting beschikt en DLNA ondersteunt, heeft de Apacer weinig toegevoegde waarde, maar hebt u alleen een externe harde schijf en u zoekt een goedkope oplossing om bestanden af te kunnen spelen op de televisie, dan kan de Apacer AL460 Mediaplayer zeker uitkomst bieden.

 

Apacer AL460 Mediaplayer

Naam: Apacer AL460 Mediaplayer
Website: http://emea.apacer.com/nl/
Prijs: € 90,12  www.itbankeurope.com