Sorenson Squeeze 6

Sorenson-Squeeze-6-teaser-kl

Sorenson Squeeze 6

Sorenson Squeeze is een professionele batch converter voor het converteren van audio- en videobestanden. De zesde versie heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen dat er mooi en overzichtelijk uitziet.

De basiswerking van Sorenson Squeeze is niet veranderd. U kunt één of meerdere bestanden selecteren die uw wilt converteren, vervolgens koppelt u aan deze bestanden een template met export settings en in de derde stap geeft u aan waar het geconverteerde bestand moet worden opgeslagen.

Sorenson Squeeze importeert alle bekende bestandsformaten zoals mpeg-2, mpeg-4, mov en avi. Aan deze ruime keuze is nu ook ondersteuning toegevoegd voor AVC-intra en wmv-bestanden met de VC1-codec. Het valt tegen dat Squeeze nog steeds niet in staat is om mts en m2ts bestanden te importeren.

 

sorenson-squeeze-6

 

Alle export templates zijn keurig ondergebracht in de tabbladen voor Devices, Discs, Editing, Formats en Web. Nieuw zijn de templates om te kunnen exporteren naar avi, aiff, dv stream, wave en wmv met de VC1-codec. U krijgt totale vrijheid om de templates naar uw hand te zetten. Bent u hier wat minder in thuis, dan kunt u van de functie gebruik maken om online tientallen templates van experts te downloaden die automatisch bij uw favorieten worden ondergebracht.

De videobestanden kunt u voor de export nog optimaliseren met een keur aan zeer goede filters die zijn uitgebreid met Blur, RGB, Witbalans en timecode. Dit laatste filter is handig als u na het encoderen uw videoclip ter controle wilt aanbieden aan derden. Bij Sorenson Squeeze krijgt u namelijk een jaar lang gratis toegang tot de Sorenson 360 online omgeving, waarnaar toe u uw video kunt uploaden. De video kan daar door derden worden bekeken die automatisch via e-mail een link krijgen toegestuurd als een videoclip is geëncodeerd. Op de Sorenson 360 omgeving kunnen derden aan de hand van de tijdcode commentaar geven op uw videoclip, die u vervolgens kunt verwerken in Sorenson Squeeze. Behalve naar Sorenson 360 kunt u uw videoclips nu  ook direct uploaden naar Twitter, YouTube, Akamai of Limelight.

Sorenson Squeeze is kwalitatief goede en  complete batch converter, waarvan u mede door het automatische controleer en notificatie systeem veel plezier zult hebben als u veel video’s in opdracht van derden moet converteren. De prijs voor privégebruik is veel te hoog ten opzichte van de vele goede gratis converters die er op de markt te krijgen zijn.

 

Sorenson Squeeze 6

Naam: Sorenson Squeeze
Website: www.sorensonmedia.com
Prijs: Sorenson Squeeze 6  kost € 535,-, Sorenson Squeeze for flash 6  (alleen export naar flv, swf en mp4) kost € 334,-