VLC Media Player 1.0

teaser-80-vlcmediaplayer

VLC Media Player 1.0

Na ruim tien jaar ontwikkeling is de open source cross platfom multimediaspeler VLC Media Player 1.0 uitgebracht. Er zijn weer tal van nieuwe mogelijkheden verwerkt in deze zeer complete maar ietwat ongebruiksvriendelijke multimediaspeler.

VLC Media Player speelt zonder problemen videobestanden, dvd’s, televisie-uitzendingen en podcast af. De mediaspeler is vooral populair door de brede ondersteuning van bestandsformaten. Of het nu om Flash gaat, mkv, m2ts, ogg of om de verschillende versies van mpeg, het maakt allemaal niet uit. Het is nu zelfs mogelijk om iso-bestanden af te spelen of multimediabestanden die zijn gezipt. Het enige waar geen ondersteuning voor is, is het afspelen van een Blu-ray disk.

vlcmediaplayer

Om de grote verscheidenheid aan bestanden te kunnen afspelen beschikt VLC Media Player over tal van video- en audiocodecs die in versie 1.0 fors zijn uitgebreid met een aantal HD audio decoders. Videobestanden voorzien met geluid in Dolby Digital Plus, True HD of Blu-ray Linear PCM, zijn nu gewoon te beluisteren.

Daarnaast kunt u de video nu frame voor frame afspelen, onderbreken met timeshift en in full screen de beeldverhoudingen aan te passen.
Maar VLC Media Player kan meer dan alleen video en audio bestanden afspelen. U kunt live video opnemen en streamen over uw netwerk en er zijn tal van effecten om uw video te verfraaien. Erg handig is dat u videobestanden nu eenvoudig kunt converteren. Met de verbeterde mogelijkheden voor het demuxen van realvideo, mkv, mod en m2ts bestanden is VLC Media Player prima geschikt om even snel u video geschikt te maken voor op internet of uw mobiele telefoon.

De nieuwe VLC Media Player is een aanwinst voor iedere videoliefhebber. Het enige wat echt verbeterd moet worden is de gebruiksvriendelijkheid, want veel geavanceerde functies zijn alleen te begrijpen door de uitgebreide Wiki te lezen.

VLC Media Player

Naam: VLC Media Player

Website: www.videolan.org
Prijs: Gratis

Spring naar toolbar