CDBurner XP, gratis Blu-ray branden

teaser-80-cdburnerxp

CDBurner XP, gratis Blu-ray branden

De meeste brandpakketten, zoals Nero en Roxio, zijn in de loop der tijd verworden tot kolossale suites waarvan u de helft van de mogelijkheden vaak niet gebruikt. Om hier dan toch geld voor te betalen is zonde, temeer omdat u gratis gebruik kunt maken van CDBurner XP.

Met CDBurner Xp kunt u alle bekende schijven branden zoals audio-cd’s, dvd’s en Blu-ray disks. De interface is gebruiksvriendelijk en verschijnt na een handig startscherm waarmee u kunt aangeven wat voor een schijf u wilt branden. Behalve de bekende data- en audio schijven kunt u ook images branden, schijven kopiëren, herschrijfbare schijven wissen en opstartschijven maken.

cdburnerxp

U kunt gedetailleerde eigenschappen opvragen van recorders en schijven, waardoor u in één oogopslag kunt zien welke formaten en brandsnelheden er worden ondersteund. Net zoals in ieder ander brandpakket sleept u de bestanden die u wilt branden naar het venster waar uw schijf wordt getoond. Zijn dit audiobestanden, dan kunt u daarnaast gebruik maken van een simpele audiospeler om het geluid te controleren. Prettig is, dat u het volume van alle tracks op een audio-cd kunt u gelijktrekken en pauzes tussen muzieknummers kunt verwijderen. De meeste formaten zoals mp3, wav en wma worden ondersteund, maar CDBurner XP  kan niet overweg met AC-3 en DTS geëncodeerd geluid.

Bij het maken van een data-schijf kunt u zelf bepalen in welk bestandssysteem dit moet (iso, udf, Joliet) en in het geval dat u een dvd wilt branden kunt u kiezen voor de Video dvd-layout. Erg handig is de Drop-box die u op uw desktop kunt laten staan. Gaandeweg uw werkzaamheden kunt u bestanden slepen naar deze Dropbox om deze aan het eind van de dag in één keer te kunnen branden.

Met CDBurner Xp kunt u geen bestanden converteren, films monteren of cd’s rippen, maar voor wie dat niet nodig heeft is het een prima brandpakket, waarmee u behalve foutloos kunt branden ook nog eens zeer handige hoezen kunt maken.

CDBurner Xp

Naam: CDBurner Xp
Website: http://cdburnerxp.se/
Prijs: Gratis

Spring naar toolbar