Ulead VideoStudio 11 plus

ulead_videostudio11

Ulead VideoStudio 11 plus

De overname van Ulead door Corel heeft geen gevolgen gehad voor de interface van VideoStudio. Gaat u voor het eerst videobewerken dan kunt u starten met de Movie Wizard die u stap voor stap door het hele montage proces begeleid. Op deze manier kunt u snel genieten van het eindresultaat.

Bent u al bekend met VideoStudio dan kunt u gelijk starten met de Editor. VideoStudio maakt gebruik van tabbladen om u door het montage proces heen te loodsen. De eerste vernieuwing komt u tegen bij het importeren. Het is nu ook mogelijk om beeldmateriaal te importeren van avchd-camcorders en van mobiele apparaten als Nokia telefoons, iPod en PSP.

De geïmporteerde beelden worden in de bibliotheek gezet die via de Library Manager geheel naar eigen keuze kan worden ingericht. De beelden kunnen op een storyboard worden geplaatst of op de tijdlijn. Het navigeren op de tijdlijn moet beter want het is niet mogelijk om de editlijn van frame naar frame te verplaatsen. Dit maakt het lastig om nauwkeurig te werk te gaan. Prettig is wel dat u nog steeds gebruik kunt maken van (hoofdstuk)markers die u kunt beheren via de chapter en cue point manager.

Het werken met effecten en overgangen gaat zeer eenvoudig en u krijgt hier veel vrijheid om goed met keyframes te kunnen werken. Een extra preview venster zorgt ervoor dat u direct het resultaat kunt vergelijken met het origineel.

Het fine tunen van effecten met keyframes is in Ulead VideoStudio zeer eenvoudig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vernieuwingen

VideoStudio biedt u nu de mogelijkheid om gebruik te maken van zes overlay sporen. Op die manier kunt u zes verschillende beelden met elkaar combineren om zo complexere beelden te maken. Soms handig maar het zou nog beter zijn geweest als er een extra audio track was geweest. De behoefte aan het mixen van audio zal vaker voorkomen dan dat van zes beelden.

Om op langzamere systemen toch hd-beelden te kunnen bewerken kunt u gebruik maken van de Smart Proxy. Op die manier kunt u de beelden bewerken in een lagere resolutie en bitrate. Via de Smart Proxy Manager kunt u de bestanden bekijken of verwijderen uit de lijst.

Suroound sound mag bij een dvd productie niet ontbreken.

Export

Het hele scala aan exportmogelijkheden wordt door VideoStudio ondersteund. Behalve het maken van hd-dvd en blu-ray discs kunt u uw video ook direct exporteren naar mobiele apparaten. Erg prettig is ook de mogelijkheid om alleen het geluid van de video te exporteren, zodat u dit kunt nabewerken in uw favoriete audioprogramma. Met de optie share online kunt u direct uw video op favoriete website plaatsen.

Ulead blijft een streepje voorhounden bij het maken van dvd’s.

 

 

 

 

 

Conclusie

In functionaliteit verschillende Pinnacle Studio 11 Ultimate en Videostudio 11 niet veel met elkaar. Beide zijn geschikt voor Windows Vista, kunnen over weg met hd-beeldmateriaal en ondersteunen de nieuwste videocodecs.

Voor wat betreft de overzichtelijkheid geniet VideoStudio een lichte voorkeur. In dit programma staan de verschillende montagemogelijkheden beter gegroepeerd en zijn daardoor beter vindbaar. Daarnaast biedt VideoStudio geavanceerdere montagemogelijkheden op de tijdlijn die het monteren sterk vereenvoudigen. Zowel Studio als VideoStudio bieden meer dan genoeg effecten en overgangen om de video te verfraaien.

Studio is een stuk beter uitgerust om audio te bewerken en met Videostudio is het prettiger om een dvd te maken. Over het algemeen biedt VideoStudio u net iets meer vrijheid om de werkwijze naar uw hand te zetten door het aanbieden van de smart proxy, de cue manager, de batch converter en de smart package om uw project te archiveren. Daar tegenover staat dat Studio in het Nederlands is en dat u hier met de voortreffelijke handleiding snel in thuis bent.

 

Ulead VideoStudio plus

Website: www.corel.com
Prijs: € 91,09,
Beoordeling: 4,5 sterren

Pluspunten:

  • Uitstekende dvd-authoring module
  • Veel mogelijkheden op tijdlijn

Minpunten:

  • Engelstalig
  • Werkt alleen op één beeldscherm

Alternatief: Adobe Premiere Elements 3 € 98,77