Total Video Converter

teaser-movavi-video-converter-11

Total Video Converter

Als je de rommelige interface bekijkt, lijkt het net of deze converter tot veel in staat is. In de basis is dat ook wel zo. Je kunt verschillende bestanden tegelijkertijd importeren en hier aparte exportprofielen aan toekennen. Daarnaast zijn er tal van templates voor allerlei apparaten en bestandsformaten en je kunt je eigen templates toevoegen.

Het instellen van de encoder gaat eenvoudig tot het moment dat je een keuze moet maken uit een specifieke videocodec. Je wordt dan geconfronteerd met een lijst aan mogelijkheden, maar als je daaruit een keuze maakt, is het maar de vraag of die codec ook daadwerkelijk wordt gebruikt of werkt. Als je de juiste templates hebt samengesteld is het resultaat wisselend.

video-encodertest-2012-total-video-converter

Total Video Converter ondersteunt niet de betere encodeermethode Cabac voor H.264 en probeert dat te compenseren door voor een hoog level te gaan in het Baseline Profile. Dit stelt je in staat om hogere bitrates te selecteren om de kwaliteit te behouden. Selecteer je lage bitrates, dan worden deze automatisch verhoogd, wat leidt tot grote bestanden en een hoge waarde voor het aantal bits per pixel. En dan nog is de kwaliteit niet opperbest. Daarnaast werkt de functie om de video te deïnterlacen niet altijd goed, waardoor je de beeldlijnen duidelijk ziet bij het afspelen.

Het is maar goed dat je Total Video Converter 15 dagen gratis mag uitproberen. Je zal dan ook tot de conclusie komen dat deze converter het geld niet waard is.

Pluspunten:
Geen

Minpunten:
Geen ondersteuning Cabac
Omvangrijke bestanden

Naam Total Video Converter 3.71
Website http://total-video-converter.nl.malavida.com/d2473-gratis-downloaden-windows
Prijs € 23,-
Taal Engels
Import AVCHD Ja
Batch Convert Ja
Two Pass Nee
Optie interlace/deïnterlace Nee
Export profielen opslaan Ja
AVC mpeg Profile en Level instellen Nee
Cabac instellen Nee
Variabele bitrate Ja
Variabele bitrate instellen Nee
Constante bitrate Nee
Batch export naar verschillende formaten Ja
Exporteren
m2ts Nee
MP4 H.264/X264 Ja
Mpeg-4 Simple Profile/ Mpeg-4 part 2 Ja
3GPP Ja