Hamster Free Video Converter

teaser-movavi-video-converter-11

Hamster Free Video Converter

Dit is niet een al te beste converter om je encodeer jobs mee te klaren. Het eerst probleem waarop je stuit, is dat Hamster Free Video Converter niet in staat is om avchd-bestanden te importeren. Alle andere bekende bestandsformaten herkent hij wel en die worden keurig in een lijst gepresenteerd. Vervolgens moet je naar de tweede stap in het proces om een bestandsformaat te kiezen. Dit kan door eerst een keuze te maken voor een specifiek apparaat of een bestandsindeling.

video-encodertest-2012-hamster-free-video-converter

Er zijn een aantal voor gedefinieerde resoluties en het is raadzaam je daar aan te houden. Je mag wel een eigen resolutie opgeven, maar die wordt uiteindelijk niet doorgevoerd, zodat je met een vervormt beeld zit. Ook de gewenste bitrate moet je uit een lijst selecteren, waarvan je niet kunt afwijken. Dat geldt zowel voor het beeld als geluid. De bitrate van het beeld wordt redelijk doorgevoerd, maar die van het geluid geheel niet. Wat je ook selecteert, het geluid wordt geëxporteerd met een bitrate van 64 Kbps. Dat is te weinig om fatsoenlijk geluid te krijgen.

De instellingen kun je niet vastleggen in een preset en elke keer dat je exporteert moet je een doelmap opgeven, wat vreselijk irritant is. De beeldkwaliteit varieert van slecht tot goed afhankelijk van de resolutie en codec, maar het geluid is altijd belabberd.

Pluspunten:
Templates redelijk up to date

Minpunten:
Slechte kwaliteit geluid
Bitrate mag je niet zelf bepalen.

Naam Hamster Free Video Converter 2.5
Website http://video-converter.hamstersoft.com/
Prijs Gratis
Taal Nederlands
Import AVCHD Nee
Batch Convert Ja
Two Pass Nee
Optie interlace/deïnterlace Nee
Export profielen opslaan Nee
AVC mpeg Profile en Level instellen Nee
Cabac instellen Nee
Variabele bitrate Ja
Variabele bitrate instellen Nee
Constante bitrate Nee
Batch export naar verschillende formaten Nee
Exporteren
m2ts Nee
MP4 H.264/X264 Ja
Mpeg-4 Simple Profile/ Mpeg-4 part 2 Ja
3GPP Ja
Freemake Video Converter
Total Video Converter