Freemake Video Converter

teaser-movavi-video-converter-11

Freemake Video Converter

Deze relatief nieuwe gratis videoconverter is makkelijk in gebruik en levert kwaliteit. Video is eenvoudig in batch te importeren en wordt keurig weergegeven in een lijst. Door onderin een bestandsformaat te kiezen of een apparaat, kun je het gewenste exportprofiel selecteren. De keuze is enorm en de templates zijn verrassend genoeg redelijk goed afgesteld. Exporteer je naar een specifiek formaat of platform dan kun je de instellingen bewaren in een template voor later gebruik. Helaas is dit niet mogelijk als je vertrekt vanuit een template voor een specifieke mobiele telefoon. Daarnaast is het ook niet mogelijk om aan de geïmporteerde videobestanden verschillende exportprofielen toe te kennen.

De betere encodeermethode is nergens in of uit te schakelen. Het is afhankelijk van je exportkeuze of deze methode wordt gebruikt of niet. Zo wordt deze methode standaard toegepast bij de export naar mp4 vanuit het hoofdmenu, maar niet als je naar mp4 exporteert via het Apple-menu.

video-encodertest-2012-freemake-video-converter

Ook deze converter kent geen mogelijkheid om een constante bitrate te selecteren of om de targets van een variabele bitrate op te geven. Gelukkig blijft Freemake Video Converter bijna altijd binnen de bandbreedte van tweehonderd procent. De kwaliteit van de geëxporteerde bestanden is uitstekend. Kortom een prettige en goede converter.

Pluspunten:
Gebruiksvriendelijk
Goede kwaliteit

Minpunten:
Geen instellingen variabele bitrate
Geen batch export naar verschillende profielen.

Naam Freemake Video Converter 3.0.1.21
Website www.freemake.com/free_video_converter/
Prijs Gratis
Taal Nederlands
Import AVCHD Ja
Batch Convert Ja
Two Pass Ja
Optie interlace/deïnterlace Nee
Export profielen opslaan Ja
AVC mpeg Profile en Level instellen Nee
Cabac instellen Nee
Variabele bitrate Ja
Variabele bitrate instellen Nee
Constante bitrate Nee
Batch export naar verschillende formaten Nee
Exporteren
m2ts Nee
MP4 H.264/X264 Ja
Mpeg-4 Simple Profile/ Mpeg-4 part 2 Ja
3GPP Ja