Sonic ReelDVD

Sonic ReelDVD

Sonic ReelDVD

ReelDVD is een betrouwbaar pakket waar u zonder meer prachtige dvd's mee kunt maken. Het kost tijd voordat u met ReelDVD vertrouwd bent, omdat de werkwijze van ReelDVD verschilt van alle andere authorings-pakketten. Gelukkig krijgt u een prima handleiding en tutorial op cd meegeleverd die u snel op weg helpen.

 
Sonic ReelDVD

ReelDVD richt zich op de professionele gebruiker. Features als meerder audio-streams, ondertiteling en ondersteuning van 5.1 AC3 bestanden zijn hier goede voorbeelden van. Ondanks deze geavanceerde mogelijkheden schiet ReelDVD flink te kort op de basisfunctionaliteiten. Er zijn geen capture mogelijkheden en de geïmporteerde video mag alleen mpeg 1 of mpeg 2 zijn. ReelDVD bevat geen standaard menu's en van geïmporteerde menu's kunt u niets aanpassen. Zonder videobewerkingspakket, mpeg-encoder en fotobewerkingspakket kunt u dus niet veel met ReelDVD.
De uitvoermogelijkheden van ReelDVD bieden ook niet wat je zou verwachten van een professioneel pakket. Er zijn geen beveilingsopties, de mpeg-instellingen kunnen niet worden aangepast, er is geen keuze tussen variabel en constante bitrate en de audio kan alleen worden geëxporteerd naar AC3 stereo of mpeg-audio. Daar tegenover staat dat de mpeg-enocoder beelden aflevert van een hoge kwaliteit.
Het veel goedkopere MyDVD biedt meer opties voor de gemiddelde thuisgebruiker en het duurdere Sonic Scenarist heeft alles in huis voor de professionele dvd-maker. ReelDVD valt daarmee tussen het wal en het schip en is daarom geen aanrader.

Spring naar toolbar