Sonic MyDVD 5 Studio Deluxe

Sonic MyDVD 5 Studio Deluxe

Sonic MyDVD 5 Studio Deluxe

Sonic MyDVD 5 Studio Deluxe

Sonic is al jaren een begrip als het gaat om dvd-authoring software. Ze beschikken over een hele reeks pakketten waarmee ze iedere doelgroep kunnen aanspreken. Hun instappakket heet MyDVD dat in drie verschillende versie leverbaar is. Met de uitgebreide MyDVD Studio Deluxe versie beschikt u ook over een dvd-speler, een label maker en recording software voor het branden van allerlei cd's en dvd's.

Sonic MyDVD 5 Studio Deluxe

MyDVD zit goed in elkaar en eenvoudig te begrijpen. Nadat u beeldmateriaal hebt gecaptured of geïmporteerd kunt u aan de slag met een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Behalve het gebruikelijke knip en plak werk biedt MyDVD u ook de mogelijkheid om overgangen en effecten te gebruiken om uw dvd te verfraaien. U kunt niet alleen audio vervangen maar ook achtergrondgeluiden toevoegen. Er zijn verschillende stijlen voor menu's en desgewenst kunt u op de website van Sonic menu's ruilen en een plug-in downloaden om in Photoshop menu's te maken.
MyDVD kent ook een aantal zwakke punten. De ondersteuning voor breedbeeld ontbreekt en de kwaliteit van de mpeg-encodering had beter gemoeten. Jammer genoeg biedt MyDVD u niet de opties om de mpeg-instellingen aan te passen anders dan voor 'goede, betere of beste kwaliteit' te kiezen. Vervelender is dat als u er voor kiest de dvd te encoderen met AC3 geluid, het geluid vaak hapert en de audio niet meer synchroon loopt met de video.
De authorings-mogelijkheden van MyDVD zijn goed en zullen de meeste gebruikers bieden wat zij nodig hebben. MyDVD zou een toppakket kunnen zijn als de export mogelijkheden worden verruimd en de kwaliteit van de mpeg 2-encoder wordt verbeterd.

Spring naar toolbar