Pinnacle Instant Videoalbum

Pinnacle Instant Videoalbum

Pinnacle Instant Videoalbum

Het enige Nederlandstalige pakket dat we bekeken komt van Pinnacle. Instant Videoalbum is een eenvoudig pakket bedoeld voor de beginnende computergebruiker. Het uiterlijk ziet er simpel uit en nodigt direct uit om te beginnen. In vier hoofdstappen begeleid Instant Videoalbum u tot uw eindresultaat. Als uw cd of dvd klaar is kunt u met de bijgeleverde labelmaker uw dvd presentabel maken voor familie of vrienden.

Pinnacle Instant Videoalbum

Het capturen van video verloopt probleemloos. Anders is dat bij het importeren van video. Veel bestanden weigert Instant Videoalbum te importeren met de melding dat de bestandsindeling niet wordt herkend.
Videoalbum biedt u een scala aan mogelijkheden om een menu te maken. Jammer is dat u zelf niets kunt toevoegen en dus tevreden moet zijn met de simpele menu's die worden geboden. Het maken van submenu's werkt omslachtig evenals het bewerken van de video. Het pakket biedt u de mogelijkheid voor beeldstabilisatie en kleurcorrectie, maar dit levert vaak een verslechtering op van het beeld. Pinnacle geeft u de mogelijkheid om bijgeleverde geluiden te selecteren die u ter vervanging onder een menu kunt zetten. Helaas kunt u zelf geen audiobestanden importeren.
De eenvoud van het programma treffen we ook aan bij het maken van de dvd. U kunt kiezen uit drie verschillende kwaliteiten en handmatig de gewenste bitrate aanpassen. Er zijn geen mogelijkheden voor het maken van een dvd-folder of image. De kwaliteit van de uiteindelijke dvd is goed, maar zeker niet het beste.
Het meest storende aan het Videoalbum is de instabiliteit. Om de haverklap loopt het pakket, om onduidelijke, reden vast. Behalve dat dit uiterst vervelend is, wordt ook daardoor de belofte niet nagekomen om snel, eenvoudig en veilig uw dvd's te maken.

Spring naar toolbar