Nieuwe Magix Foto’s op dvd mx plezierig pakket

teaser-fotos-op-dvd-mx

Nieuwe Magix Foto’s op dvd mx plezierig pakket

Met de jaren verdwijnen er steeds meer handige pakketjes om snel leuke en goede fotoshows mee te maken. Magix Foto’s op CD en DVD overleefde echter bijna alle directe concurrenten en deze maand kwam, onder de nieuwe naam Magix foto’s op dvd MX, een nieuwe versie uit met een aantal handige nieuwigheden.

Een leuke fotoshow is zoveel aangenamer om naar te kijken, dan een opeenvolging van een aantal statische afbeeldingen zonder muziek, overgangen, titels en effecten. Uiteraard kost het maken van een fotoshow tijd, maar het fijne aan Magix Foto’s op dvd MX is, dat u zelf bepaalt hoeveel tijd u er in wilt stoppen.

Magix foto’s op dvd importeert moeiteloos tal van verschillende bestandsformaten. Nieuw is, dat u deze bestanden nu rechtstreeks vanaf de fotocamera kunt importeren. Desgewenst past u daarbij de bestandsnamen automatisch aan, zodat u ze daarna makkelijker kunt terugvinden in uw media-archief.

fotos-op-dvd-mx-overview1

De geïmporteerde bestanden kunt u op twee manieren verwerken in een fotoshow. Via de assistent kan dit grotendeels automatisch in een aantal stappen. U selecteert daarvoor een template en de gewenste muziek en de software creëert daar iets leuks van. Wilt u toch meer controle over het eindresultaat, dan is het altijd mogelijk om de fotoshow verder te bewerken.

fotos-op-dvd-mx-import

Kiest u ervoor om alles handmatig te doen, dan is dit vrij eenvoudig te realiseren via de Storyboard-modus, waar u de foto’s in de juiste volgorde plaatst, overgangen kiest en titels invoegt. Daarna schakelt u over op de Tijdlijn-modus om fotoshow te verfijnen.

Voor het verfraaien van uw fotoshow kunt u gebruik maken van tal van overgangen. Er zijn standaardovergangen , maar nu ook effectovergangen die zijn voorzien van audio. Daarnaast kunt u op elke afbeelding de nodige effecten loslaten om bijvoorbeeld beweging te creëren, kleuren of vormen te veranderen of om de foto’s om te zetten naar 3D.

fotos-op-dvd-mx-reisroute

Reist u veel, dan zult u veel plezier beleven aan de nieuwe plug-in voor het maken van Reisroute animaties. Met deze online applicatie kunt u een route uitstippelen tussen verschillende plaatsen over de hele wereld. Deze plaatsten zijn te verbinden met een zichtbare lijn, waarover u een object kunt laten bewegen. Bijvoorbeeld een autootje, fiets of boot. De animatie van de route wordt opgeslagen als wmv-bestand met als hoogst haalbare bruikbare resolutie 1280 x 720. De kwaliteit is redelijk goed, maar is wel afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Is deze te langzaam, dan ontstaan er lege witte beelden in de animatie. Het is ook mogelijk om een bepaalde route als afbeelding op te slaan. Nadat de afbeelding of animatie is opgeslagen, kunt u deze opnemen in uw fotoshow en voorzien van overgangen en effecten.

fotos-op-dvd-mx-filmtrailer

Fijn is dat het maken van een goede en leuke fotoshow nooit moeilijk wordt, waardoor u snel resultaat bereikt. Als uw fotoshow klaar is kunt u door gebruik te maken van één van de nieuwe filmtrailer sjablonen en leuke trailer maken die u kunt sturen naar familie, vrienden en bekenden. Zo’n filmsjabloon bestaat uit een aantal placeholders die op de tijdlijn worden weergegeven. Door de juiste afbeeldingen op die placeholders te droppen ontstaat er in combinatie met de titels en de audio een aantrekkelijke trailer.

fotos-op-dvd-mx-dvd-menus

De thema’s van deze filmtrailers zijn ook verwerkt in de nieuwe geanimeerde menu’s die u kunt gebruiken op een dvd of Blu-ray disk. Het is wel jammer, dat de overige menu-templates sterk zijn verouderd en nooit worden vernieuwd.

Het exporteren gaat net als het samenstellen van de fotoshow erg eenvoudig. De bekende exportopties zijn allemaal aanwezig. U kunt bestanden maken in mpeg-2, mpeg-4 en wmv-formaat in verschillende kwaliteiten en resoluties. Wilt u exporteren voor een mobiel apparaat, dan kan dat ook. De uitvoer is dan beperkt tot algemene resoluties en bestandsformaten voor Android en Apple. Nieuw is de mogelijkheid om uw slideshow direct te exporteren naar html. Er wordt dan een video bestand gemaakt, die samen met de bijbehorende html- en flash-bestanden in een map worden geplaatst. Dit werkt uitstekend, maar het is een gemiste kans dat hier geen gebruik wordt gemaakt van html 5. U slideshow kan daardoor op deze manier niet direct worden bekeken via het internet op iPhones en iPads.

fotos-op-dvd-mx-html-export

Magix Foto’s op dvd Mx is een prettig pakket om uw slideshows mee te maken. Het biedt afdoende functionaliteit en is daarnaast makkelijk in gebruik. De belangrijkste vernieuwingen zijn de directe import van de fotocamera en de exportoptie naar html. De prijs is misschien iets aan de hoge kant, maar dat neemt niet weg dat u veel plezier zult hebben aan deze software.

Magix Foto’s op dvd mx

Naam: Magix Foto’s op dvd mx
Website: www.magix.nl
Prijs: € 69,99