Review Magix Foto Story Easy

Review Magix Foto Story Easy

Foto Story Easy is de opvolger van Magix Foto’s op cd en dvd. En easy is het programma zeker. Na het importeren van foto’s in jpg, bmp, gif en tiff indeling, worden de afbeeldingen op een overzichtelijke storyboard geplaatst en alles werkt met gemak. Schakel vooral even over naar de tegelweergave om foto’s snel in de juiste volgorde te kunnen plaatsen en om afbeeldingen te verwijderen.

De interface van Foto Story Easy is zeer overzichtelijk. Onderin staat de balk met foto’s. Individuele foto’s zijn snel te verwijderen, te roteren of van duur te veranderen. Tevens kun je hier al overgangen plaatsen en met een muisklik de foto’s beeld vullend maken.

magix-foto-story-easy

Aan de rechterkant staan de middelen om de fotoshow te verrijken. Door gebruik te maken van de schuifbalken kun je het contrast, de helderheid en de scherpte bijregelen. Ook een functie om de foto automatisch te corrigeren ontbreekt niet. Met eenzelfde gemak zijn kleuren te herstellen, de witbalans aan te passen, rode ogen te verwijderen en de verzadiging te regelen.

Foto Story Easy beschikt over bijna twintig sjablonen om statische foto’s dynamisch te maken of om speciale kleureffecten toe te passen zoals sepia, oude film of zwart-wit. De dynamische bewegingen zijn ook handmatig in te stellen. Als laatste staan er nog tabbladen om een uitsnede te kunnen maken of om de positie of grootte van een foto te veranderen. Het enige wat hier ontbreekt zijn de mogelijkheden om foto’s over elkaar heen te plaatsen of om meerdere foto’s tegelijkertijd te tonen.

Er is één spoor om achtergrondmuziek toe te voegen en één spoor om zelf commentaar in te spreken. Het volume is per spoor met schuifbalken in te stellen en via de rechtermuisknop automatisch in en uit te faden. Tenslotte is de fotoshow nog te voorzien van een statische of dynamische titel.

De fotoshow is eenvoudig te exporteren naar dvd, Blu-ray en avchd-dvd als ook naar de bestandsformaten mpeg-2, mpeg-4 en wmv. De kwaliteit is prima. Magix Foto Story Easy is een aanrader voor iedereen die snel even een leuke fotoshow wil presenteren.

 

Magix Foto Story Easy

Naam: Magix Foto Story Easy
Website: www.magix.nl
Prijs: 39,99 euro