Magix Video Pro X5

Magix-Video-Pro-X5-teaser

Magix Video Pro X5

De nieuwe versie van Magix Video Pro X5 kent een aantal kleine vernieuwingen. De interface is iets lichter geworden en de monitor beschikt over een extra knop om de resolutie te kunnen instellen. Automatisch schakelt de resolutie terug naar een half zodra je met hd-video gaat werken. Het resultaat is duidelijk merkbaar, want daardoor speelt de tijdlijn makkelijker af, zonder dat de kwaliteit daardoor merkbaar afneemt.

Ook boven de tijdlijn staan een aantal extra knoppen die het makkelijker maken om de verschillende modussen voor het monteren te selecteren. Helaas is er niets veranderd aan de functies om het monteren te vereenvoudigen. De trimtechnieken die je op de tijdlijn kunt uitvoeren zijn zeer beperkt en als je ze uitvoert slaat de monitor regelmatig op zwart. Bij het trimmen van de clips wordt de bronmonitor niet ingezet als extra hulpmiddel en er wordt nooit meer dan één beeld getoond, waardoor de gevolgen van je trimactie op andere clips niet direct te volgen zijn.

 

Magix-Video-Pro-X5

 

Een nieuwe functie is de optie om meerdere tijdlijnen te kunnen aanmaken en de mogelijkheid om de totale tijdlijn weer te geven in een monitor. Beide functies zijn niet goed uitgewerkt. Zo zijn de verschillende tijdlijnen niet te nesten en wordt de tijdlijnweergave getoond in de hoofdmonitor, waardoor je deze dan niet direct kunt gebruiken.

Video Pro X5 wordt geleverd met de nieuwe Colorfast Plug-in van New Bluefx. Met deze plug-in kun je geavanceerde kleurcorrecties uitvoeren al dan niet met behulp van maskers. Dit werkt allemaal goed, maar wel is voorbeeldvenster is te klein om fijn mee te werken.

Erg prettig is dat in de export aandacht is besteed aan de Cuda-ondersteuning. Deze werkt nu ook met mpeg-2 en mp4-bestanden, wat veel rendertijd scheelt.

Magix Video Pro X5 is een prima pakket maar met weinig vernieuwingen ten op zichten van Pro X4. Video Pro X5 is geschikt voor de amateur die net iets meer wil, maar daarvoor betaald hij wel een hoge prijs.

Magix Video Pro X5

Naam: Magix Video Pro X5
Website: www.magix.nl
Prijs: 399 euro

 

 

 

Shuttle Pro. Handig of niet?
Review Magix Foto Story Easy