Super 2010 video-encoder

super-2010-teaser

Super 2010 video-encoder

Super 2010 is behalve een multifunctionele batch video-encoder, ook een videomuxer, -demuxer en een programma om ifo en bup-bestanden mee te genereren voor omgezette vob-bestanden. Klinkt allemaal mooi, te meer omdat  Super gratis is en omdat de nieuwe versie volledig compatibel is met Windows 7.

Althans volgens de makers, want na een uitgebreide test is de conclusie dat daar nog wel iets aan te verbeteren valt. Het programma reageert traag op opdrachten en bovendien loopt Super regelmatig vast.

In de basis werkt Super  vrij eenvoudig. U selecteert de bestanden die u wilt converteren, kiest een output container en een video- en audio codec, om vervolgens de gewenste resolutie, aspect ratio en bitrate te selecteren. Dit alles is met enkel muisklikken te realiseren, waarna u op Encode klikt om de videobestanden te converteren.  Conversie van en naar alle bekende videoformaten is mogelijk en in het merendeel van de gevallen is het resultaat redelijk van kwaliteit.

 

super-2010

 

De problemen ontstaan wanneer u van export-container verwisseld of wanneer een error optreedt. Als u bijvoorbeeld van mts naar FLV converteert  en vervolgens hetzelfde bestand wilt omzetten naar MP4 of MOV, gaat Super moeilijk doen. Behalve dat u alle instellingen opnieuw moet opgeven, stopt de encoder om onduidelijke redenen halverwege de conversie. Start u het programma daarna opnieuw, dan werk het ineens wel.

De kwaliteit van geconverteerde bestanden naar standaard en web resoluties  zijn redelijk tot goed, terwijl conversies naar en tussen hd-formaten met hoge bitrates dit niet zijn. Hier schiet  Super duidelijk te kort omdat het niet mogelijk is om bitrates te kiezen die hoger zijn dan 9600  Kbps. Er is wel één optie in de bitrate lijst voor 29000 Kbps, maar het lukt niet om deze te selecteren.
Het creëren van ifo- en bup-bestanden voor individuele of samengestelde vob-bestanden gaat perfect. Deze optie maakt het erg eenvoudig om snel een dvd samen te stellen zonder een dvd-authoringsprogramma te hoeven gebruiken.

Super is niet zo Super als de naam doet vermoeden, maar voor gerichte (web) taken is deze converter prima geschikt.

 

Gegevens Super 2010

Naam: Super 2010
Website: www.erightsoft.com
Prijs: gratis