OJOsoft HD Video Converter

avchd-converteren-ojosoft-video-converter-100

OJOsoft HD Video Converter

Wie er bij wie heeft afgekeken is niet duidelijk, maar de interface van OJOsoft Video Converter is nagenoeg hetzelfde als die van AVS Video Converter. De topnavigatie bevat weliswaar een extra knop waar de verschillende HD-profielen zijn samengebracht en de knoppen hebben een ander benaming, maar voor de rest is er weinig onderscheid. Dat beloofd niet veel goeds.

Gelukkig komen we een stap verder bij het converteren van de batchlijst. We kunnen nu voor ieder bestand afzonderlijk een pad en eigen naam opgeven.  Helaas is het niet mogelijk om aan de verschillende bestanden een apart profiel toe te kennen.

avchd-converteren-ojosoft-video-converter

Na twee seconden is het converteren klaar en kunnen we de output folder openen. Uiteraard staat hier niets in want in twee seconden twee bestanden encoderen kan natuurlijk niet. Wat we ook proberen om de AVCHD-bestanden te converteren naar MPEG-2 met een bitrate van 15 Mbit/s, het resultaat is nul. Na alle instellingen stap-voor-stap te hebben aangepast komen we er achter dat OJOsoft Video Converter wel MPEG-2 bestanden kan maken, maar dat de bitrate dan niet hoger mag zijn dan 8 Mbit/s.  Dat staat gelijk aan de bitrate van een goede dvd en we vrezen dan ook voor de kwaliteit aangezien de resolutie van 1920 x 1080 hetzelfde is gebleven.

We zien ons vermoeden bevestigd als we de bestanden afspelen.  De beelden zijn schokkerig en vol met compressiefouten.  Als we de beelden converteren met een Mpeg-4 V2 codec van Microsoft kunnen we de bitrate wel verhogen naar 15 M/bit, maar er is geen verbetering in het resultaat. We hadden nog enige hoop omdat de conversie ruim een half uur duurde.

OJOsoft HD Video Converter is daarmee de slechtste converter uit deze test.

avchd-converteren-ojosoft-video-converter-resultaat

Naam OJOsoft HD Video Converter
Leverancier Ojosoft
Website ojosoft.com
Prijs € 23
Import
MTS Ja
M2TS Ja
Exportformaat
MPEG -2 Ja
AVI MPEG-4 V2 Ja
WMV HD Ja
AVI DV25 Nee
Uncompressed avi Nee
Overig
Max MPEG 2 HD Bitrate 15 Mbit/s
Kwaliteit Slecht