AVS Video Converter

avchd-converteren-avs-video-converter-100

AVS Video Converter

De eerste aanblik van AVS Video Converter levert een prima indruk op van wat het programma allemaal zou moeten kunnen.  De topnavigatie bevat verschillen knoppen die ieder een bestandsformaat aangeven waarnaar toe kan worden geconverteerd. Er is een importvenster en de mogelijkheid om een bestandnaam en pad op te geven voor de export.

avchd-converteren-avs-video-converter

Na het kiezen van een bestandsformaat kunt u een bijbehorend profiel selecteren en desgewenst aanpassen. Staan de instellingen goed dan kunt u door op de ‘Advanced’ knop te klikken een overzicht krijgen van zowel de eigenschappen van het bronbestand als het exportbestand.

De meest HD-profielen in AVS Video Converter zijn bedoeld om te converteren naar formaten die geschikt zijn voor mobiele telefoons, game consoles en PDA’s. Voor het omzetten van HD naar een ander HD-formaat is altijd aanpassing van het profiel nodig als u video is opgenomen met 25 frames per seconde omdat standaard de frame rate van 29,97 wordt gehanteerd.

De eerste paar pogingen om de twee testbestanden in batch te converteren liepen op niets uit. Het resultaat was telkens dat we één corrupt bestand kregen. Uiteindelijk de bestanden één voor  één geconverteerd naar MPEG-2 en Microsoft MPEG-4 Part 2. Dit werkte beter. Het AVI-bestand was snel klaar, maar over het één minuut durende MPEG-2 filmpje deed AVS Video Converter ruim twaalf minuten! Maar goed, als de kwaliteit dan maar goed is.

Niets is minder waar beide bestanden waren kwalitatief een drama. Behalve blokvorming werden kleuren door elkaar gehusseld en werden we geconfronteerd met schokkerige beelden. We hebben nog geprobeerd de originele bitrate te handhaven, maar als we dat probeerde, liep het programma vast.

De handige kleine video-editor ten spijt kunnen we AVS Video Converter niet aanraden voor het converteren van uw AVCHD-bestanden.

avchd-converteren-avs-video-converter-resultaat

Naam AVS Video Converter 6.2
Leverancier AVS
Website avsmedia.com
Prijs € 30
Import
MTS Ja
M2TS Ja
Exportformaat
MPEG -2 Ja
AVI MPEG-4 V2 Ja
WMV HD Ja
AVI DV25 Nee
Uncompressed avi Ja
Overig
Max MPEG 2 HD Bitrate 15 Mbit/s
Kwaliteit Goed