Nero 10 Multimedia Suite HD

nero-hd-teaser

Nero 10 Multimedia Suite HD

Blu-ray disks afspelen en branden, gegevens tussen mobiele apparaten uitwisselen en een jaar lang gratis 5 GB Nero Online Backup zijn de belangrijkste vernieuwingen van Nero 10 Multimedia Suite HD. Alle overige functies en applicaties zijn exact gelijk aan de niet-hd versie die eerder dit jaar uitkwam.

Nero heeft ervoor gekozen geen optionele plug-in meer beschikbaar te stellen voor het afspelen en branden van Blu-ray disks zoals dat voorheen gebruikelijk was. U zult u nu uw standaardversie van Multimedia Suite moeten upgraden naar de hd-versie om  Blu-ray disks te kunnen bekijken en te branden. Dit kost u € 19,99. Het voordeel van een upgrade ten opzichte van de standalone Blu-ray plug-in is, dat u daarnaast direct beschikt over de Nero Move It en 5 GB back-up ruimte krijgt op de servers van Nero.

Het afspelen van Blu-ray disks gebeurt in de Mediahub en verloopt probleemloos. Net zoals bij het afspelen van dvd’s kunt u afzonderlijke titels en geluidstracks selecteren en de speler is ook in staat om gebruik te maken van de speciale Blu-ray pop-up menu.

nero-hd-mobiel

Het branden van Blu-ray disks kunt u onder meer in het brandprogramma Nero Burning Rom en in het videobewerkingsprogramma Vision Xtra. Dit laatste programma beschikt tevens over een aantal extra hd-effecten en -overgangen.
Door de integratie van de Move it plug-in met de Mediahub is het mogelijk om multimediabestanden van mobiele apparaten met een druk op de knop te back-uppen naar uw pc. Daarnaast worden bestanden die u naar uw mobiele apparaat kopieert direct omgezet naar het juiste formaat.

De laatste nieuwe functie van de hd-versie is de optie om backups van uw pc online op te slaan. U krijgt namelijk een jaar lang toegang tot 5 GB schijfruimte op de servers van Nero. Vanuit Nero Backitup & Burn kunt u zich voor deze backup-service aanmelden. De kosten om de dienst na het gratis jaar te verlengen bedraagt € 19,99 per jaar.

De drie nieuwe functies van Multimedia Suite HD zijn de moeite waard. Wel is het jammer dat Nero niet de kans heeft gegrepen om een aantal basisfuncties te verbeteren. Zo is het nog steeds onmogelijk om videobestanden vanuit de Mediahub te openen in Vision Xtra en is de previewkwaliteit van de video in dit pakket nog steeds erg slecht.

Nero 10 Multimedia Suite HD

Naam: Nero 10 Multimedia Suite HD
Website: www.nero.com
Prijs: upgrade;  € 19,99, volledig; € 99,99