Movavi 3D Media Player

movavi-3d-player-teaser

Movavi 3D Media Player

Er zijn nog niet zo gek veel mediaspelers waarmee u 3D-bestanden kunt afspelen. De twee bekendste zijn ongetwijfeld de Stereoscopic Player en Nvidia 3D Vision Video Player. Sinds kort kunt u aan dit lijstje een derde toevoegen, namelijk de Movavi 3D Media Player.

De interface van deze mediaspeler ziet er goed uit en is eenvoudig te bedienen. De interface is opgebouwd uit een afspeelscherm met aan de beide zijkanten daarvan uitklapbare vensters. Een venster voor het beheren van externe apparaten en afspeellijsten en de ander voor het selecteren van bestanden. De speler herkent automatisch aangesloten usb-apparaten en het maken van een afspeellijst is simpel. Probleem is wel dat als u de speler afsluit deze afspeellijsten niet goed worden opgeslagen.

movavi-3d-player2

Movavi 3D Media Player speelt 3D-bestanden af in anaglyph, side-by-side en over-under formaat. Line alternate voor gepolariseerde monitoren wordt niet ondersteund. Beschikt u over de Nvidia 3D Vision Kit, dan kunt u deze zonder problemen gebruiken. Omdat 3D-bestanden met de Nvidia kit alleen fullscreen kunnen worden afgespeeld, is hiervoor een aparte knop beschikbaar om die modus te activeren.

De twee grootste pluspunten van deze 3D-speler zijn dat het nagenoeg alle bestandsformaten ondersteund, waaronder mkv en avchd, en dat de beeldkwaliteit zeer goed is. Daar tegenover staat dat het niet mogelijk is om aparte linker en rechter bestanden te openen of blu-ray disks af te spelen.

movavi-3d-player

De opties om het 3D-beeld aan te passen zijn beperkt. De aspect ratio en de grootte van de video zijn in te stellen, maar u kunt bijvoorbeeld niet de horizontale of verticale parallax verhogen of verlagen of het linker en rechterbeeld omwisselen. Vervelend is tevens dat de overschakeling van 2D naar 3D of van 3D naar 2D niet soepel verloopt en dat het beeld dan hapert.

Movavi 3D Media Player is zeker niet perfect, maar wel gunstig geprijsd.

Movavi 3D Media Player

Naam: Movavi 3D Media Player
Website: www.movavi.com
Prijs: € 33,-