Magix Video deluxe MX Premium

teaser-magix-video-deluxe-18-mx

Magix Video deluxe MX Premium

De aankondiging van de nieuwe Magix Video deluxe op de website en promotiemailtjes van Magix laat geen enkele ruimte voor twijfel dat de vernieuwingen meer dan de moeite waard zijn. “Gemiddeld 3 maal sneller dan Video deluxe 17, versnelde preview van effecten en compleet vernieuwde reisroute-animatie”, zijn maar enkele uitspraken waardoor onze adrenaline steeg en we niet konden wachten op een review-exemplaar.

Het installeren van de downloadversie van Video deluxe MX verliep probleemloos, maar duurde wel lang, omdat u onder de optie ‘Gratis download’ alle plug-ins- en extra’s moet downloaden wat, ondanks onze razendsnelle verbinding, toch nog ruim drie uur in beslag nam. Gelukkig is de installatie procedure van al deze extra’s simpel en snel te realiseren, waarna we het programma konden starten.

magix-video-deluxe-18-mx-interface

Voor onze test werken we op een topsysteem uitgerust met een I7 2600 processor, 16 GB werkgeheugen, twee SSD-schijven, twee gewone schijven en een Nvidia GTX 580 videokaart. Hier zeggen we direct bij dat 16 GB geheugen goed klinkt, maar doordat Magix een 32-bit programma is kan er maar maximaal 3 GB van worden gebruikt. Desalniettemin een systeem waarop je zonder problemen moet kunnen videobewerken, of niet?

 

Aanpassingen interface

Het starten van Video deluxe MX ging razendsnel. Binnen zes seconden, kunt u beginnen met het aanmaken van een project. In vergelijking met de vorige versie is dit inderdaad drie keer sneller. Dat belooft wat. Direct valt op dat de interface op een paar kleine wijzigingen niet veel is veranderd.

magix-video-deluxe-18-mx-spoorhoogte

Positief is dat de monitor direct een redelijke grootte  heeft, waardoor schaling niet meer noodzakelijk is en dat er boven de getallen op de videosporen knopjes zijn verschenen, die je met de muis kunt vastpakken om de spoorgrootte aan te passen. Handiger is het om met de rechtermuisknop op de knop te klikken om de spoorgrootte via een snelmenu aan te passen.

 

Mediapool

De mediapool, waar u alle media, effecten, overgangen en sjablonen beheert heeft ook een kleine wijziging ondergaan. In thumbnail view is het nu mogelijk om de thumbnails te vergroten, waardoor de afzonderlijk clips beter te zien zijn. Opvallend is dat Magix, in tegenstelling tot de concurrentie, nog steeds geen mogelijkheid biedt om mediabestanden te taggen en te categoriseren.

magix-video-deluxe-18-mx-zoom-thumnails

Zeker gezien het feit dat sommige mediacollecties uit honderden videoclips en duizenden foto’s kan bestaan, zou een of andere vorm van tagging zeer goed uitkomen, om snel de juiste bestanden te kunnen terugvinden. De reden waarom Magix die niet implementeert, is simpel. Ze geloven er niet in dat consumenten dit gaan gebruiken, zo lieten de makers ons vanuit Duitsland weten.

 

Filmsjablonen

In de Mediapool staan vijftien nieuwe filmsjablonen om op een eenvoudige wijze een promotie filmpje te maken van ongeveer een minuut. U hebt de keuze uit verschillende genres zoals avontuur, thriller, reis, sportnieuws en actie. Na het laden van het filmsjabloon verschijnen er op de tijdlijn pictogrammen die aangeven wat voor een soort videoclip daar moet komen te staan.

magix-video-deluxe-18-mx-filmsjablonen

Daarnaast zijn er titelobjecten die u mag aanpassen en wordt het geheel voorzien van een passend achtergrondmuziekje. De filmsjablonen zijn grafisch leuk om te zien en doordat het programma aangeeft wat voor een soort videoclips u het beste kunt gebruiken, is het resultaat niet onaardig. Bent u niet tevreden, dan is op de tijdlijn het promotiefilmpje nog verder aan te passen.

 

Route van Reisanimatie

De vernieuwingen van de Route voor Reisanimatie vallen flink tegen. Met dit programma is het mogelijk om een route te plannen door twee of meerdere punten op een online wereldkaart met elkaar te verbinden. Het uiterlijk van enkel knoppen is veranderd en er zijn een aantal extra objecten die u kunt gebruiken (auto’s, fietsen) die tijdens de animatie tussen de punten bewegen.

magix-video-deluxe-18-mx-reisroute

Daar tegenover staat dat de grootste minpunten nog steeds aanwezig zijn en dat het automatische zoeksysteem van steden niet werkt. Belangrijkste minpunten zijn dat het niet mogelijk is om een animatie op te nemen in volledige hd-resolutie, dat de animatie bij ingezoomde reisroutes witte vlekken vertoond, omdat de beelden niet zo snel van de server kunnen worden gedownload en dat u alleen naar wmv-formaat kunt exporteren, waardoor de kwaliteit achteruit gaat als u uw uiteindelijke film exporteert.