Magix Video Deluxe 2008 plus

teaser_magix_2008__overview

Magix Video Deluxe 2008 plus

Hoeveel functionaliteit kun je stoppen in één pakket, terwijl de prijs gelijk blijft? Magix lijkt hier een sport van te maken. Het nieuwe Video Deluxe 2008 plus is hier het bewijs van. Behalve een compleet videobewerkingspakket krijgt u ook een compleet brandprogramma, een fotomanager, een fotobewerkingsprogramma en een tv en mediacenter. Voor de algemene consument natuurlijk fantastisch, maar voor de video-editor was het beter geweest als alle aandacht aan het videopakket was geschonken.

De te kleine venstertjes zorgen er voor dat het pakket onduidelijk wordt.

 

 

 

 

 

De eerste indruk van Video Deluxe 2008 plus is namelijk geen positieve. De interface ziet er goedkoop en rommelig uit en er valt weinig eenheid te ontdekken in de tientallen verschillende vensters die het programma rijk is. De interface is maar in beperkte maten zelf in te richten en werkt niet fijn over twee monitoren. Voornaamste oorzaak hiervan is dat de individuele vensters niet allemaal schaalbaar zijn. Gevolg is dat vensters elkaar overlappen en dat u veel tijd kwijt bent met de organisatie van uw werkomgeving.

Daarbij komt nog dat de veelheid aan functies niet overzichtelijk worden gepresenteerd. De vensters zijn vaak te klein en onduidelijk en de tijdlijn kan beter worden georganiseerd. Als beginnende gebruiker bent u veel tijd kwijt om het programma eigen te maken. Gelukkig wordt u hierbij wel geholpen door de vele tutorials en de goede handleiding.

De interface van Magix Video Deluxe ziet er goedkoop en rommelig uit.

 

 

 

 

 

 

Video Deluxe heeft alle bekende functies in huis die u als video-editor nodig heeft. Nieuw is dat het nu volledige ondersteuning biedt voor hd en dat u gebruik kunt maken van de nieuwe Audio Mastering Suite. De nieuwe functies voor het exporteren naar mpeg 4 en Dolby Digital 5.1 werken pas als u hiervoor extra betaald. Een dvd maken gaat eenvoudig en u hebt genoeg keuze uit verschillende menu’s. Op de kwaliteit van de exporteerde films is niets aan te merken.
Magix Video Deluxe is een compleet pakket voor de beginner waar nog genoeg aan te verbeteren valt.

 

Magix Video Deluxe 2008 plus

Website: www.magix.nl
Prijs:€ 99,
Beoordeling: 2,5 sterren

Pluspunten:

  • Nederlandstalig
  • Veel functionaliteit

Minpunten:

  • Onprettige interface
  • Zeer rommelig van opzet

Alternatief: Adobe Premiere Elements 3 (€ 98,77)