Handige gratis converter

teaser_free-studio-manager

Handige gratis converter

Een filmpje geschikt maken voor YouTube, iPhone of PSP of simpelweg een video- of audiobestand inkorten en converteren levert vaak al snel de nodige problemen en vragen op. Zeker als uw software niet beschikt over de juiste import- of exportmogelijkheden zit er vaak niets anders op dan online te zoeken naar die ene converter die u uit de brand helpt. Stop met zoeken en surf direct naar dvdvideosoft.com en download de gratis Free Studio Manager. Grote kans dat met deze software uw converteerproblemen worden opgelost.

Free Studio Manager is een verzameling van twintig handige hulpmiddelen, die ook los te verkrijgen zijn,  die keurig zijn onderverdeeld naar een specifieke taak. De individuele programmaatjes zijn simpel van opzet, eenvoudig in gebruik en doen wat ze moeten doen.

YouTube

Video plaatsen en bekijken op YouTube is erg in. Free Studio Manager beschikt over vijf hulpmiddelen die daarbij van pas kunnen komen. Om filmpjes te downloaden kunt u gebruik maken van de  YouTube Downloader. U voert simpelweg de URL in die naast het filmpje staat, selecteert een map waar de bestanden moeten komen en geeft aan of het bestand in AVI, FLV, MP4 of in HD moet worden opgeslagen.

free-studio-manager

U kunt er ook voor kiezen de YouTube video’s naar iPod, PSP, iPhone of ander mobiel apparaat om te zetten met één van de gespecialiseerde converters van Free Studio Manager. Na het invoeren van de YouTube URL kunt u het gewenste mobiele apparaat invoeren en vervolgens een van de voorkeursinstellingen kiezen om de kwaliteit en resolutie te bepalen.

free-studio-manager-converters-groot

Zelf filmpjes uploaden kan met de YouTube uploader. Na uw YouTube accountgegevens te hebben ingevuld, kunt u titels, tags en de omschrijving invullen. Alle bekende videobestandsformaten worden geaccepteerd en u kunt meerder bestanden tegelijkertijd invoeren. Nadat het uploaden is voltooid, krijgt u direct de YouTube URL gepresenteerd.

Converteren

Maar Free Studio Manager heeft ook een aantal videoconverters om snel bestanden te converteren naar Flash, 3GP, iPod, AVI MPEG-4 of MP4. En altijd hoeft u alleen maar het bestandsformaat en een voorkeursinstelling te kiezen. De converters werken snel en de kwaliteit is goed.

Hebt u bestaand beeld nodig van een dvd dan is dat ook geen probleem. Met Free DVD Decrypter kunt u dvd’s rippen om daarna de bestanden te bewerken of om te zetten. Selecteer het dvd-station en klik op ‘Save to pc’ om de dvd te rippen.

Ook het converteren van audiobestanden wordt niet vergeten. Met de Free Video to MP3 Converter kunt u snel MP3-geluidsbestanden maken van de audio bij de video. Wilt u MP3, WAV, AAC, WMA, OGG of M4A bestanden converteren naar een andere formaat, dan kan dat met de Free Audio converter.

Bewerken

Er zijn een aantal eenvoudige bewerkingen die u kunt uitvoeren met Free Studio Manager. Wilt u video- of audiobestanden inkorten, dan kan dat met de Video Dub en Audio Dub. Selecteer in de video of audio het gedeelte dat u wilt verwijderen, klik op het kruis om dat gedeelte te verwijderen en sla vervolgens het bestand weer op. Ideaal om snel reclame uit opgenomen televisiebeelden te verwijderen. De Dub-programma’s accepteren namelijk ook DVR-MS-bestanden van DVD-recorders.

Wilt u de videobeelden spiegelen of roteren dan is Free Video Flip and Rotate het juiste hulpmiddel. Het is alleen jammer dat er hier geen afbeeldingen worden geaccepteerd.

Wat wel erg handig is, is de Free video to JPG converter om snel een afbeelding van de video te grabben. U kunt ieder videoframe omzetten naar JPG, om een bepaalt aantal frames of seconden of zelf een afbeelding maken door op de Snapshot-knop te klikken.

Van uw geconverteerde en bewerkte bestanden kunt u een dvd, een audio cd of een datadisk maken. Geen ingewikkelde menu’s, simpelweg selecteren en branden.

Conclusie

Free Studio Manager is handig voor veel kleine converteer klussen. Het prettige is dat u niet wordt verveeld met reclame en dat de programmaatjes het gewenste resultaat leveren. Free Studio Manager is onmisbaar voor als u veel met audio en videobestanden werkt.

Free Studio Manager

Naam : Free Studio Manager
Website: dvdvideosoft.com
Prijs: gratis
Aantal sterren: 4,5

BeAnywhere
7 AVCHD-converters