Goede gratis converter Freemake Video Converter

freemake-video-converter-teaser

Goede gratis converter Freemake Video Converter

De derde versie van Freemake Video Converter stelt je onder meer in staat om video te converteren voor browsers die HTML 5 ondersteunen en specifieke telefoontoestellen van Nokia, Samsung en BlackBerry.

De interface van Freemake video Converter is simpel en duidelijk. Je kunt video-, audio-, dvd- en fotobestanden importeren, die vervolgens in een lijst worden weergegeven. Het onderste gedeelte van het scherm is gereserveerd voor exportknoppen. Je kunt exporteren naar vrijwel alle bekende formaten maar nieuw zijn de exportopties naar HTML 5, Android, Nokia, Samsung en BlackBerry.

De voorinstellingen werken allemaal goed en de kwaliteit is boven verwachting goed. Freemake Video Converter biedt niet alle mogelijke exportopties aan die een bepaalde telefoon ondersteunt, maar kiest zelf de beste optie voor elke afzonderlijke telefoon. Daarnaast is het niet mogelijk om de voorinstellingen aan te passen. Enerzijds is dit een verademing, want je hoeft er niet bij na te denken. Anderzijds is dat ook een tekortkoming, omdat je geen invloed kunt uitoefenen op de bitrate. Consequentie hiervan is dat je wordt opgezadeld met relatief forse bestanden. Dit kost onnodig veel schijfruimte op je mobiel en dat is zonde.

freemake-video-converter

Als je exporteert naar HTML 5 levert dat direct drie bestanden op met de codecs, Ogg Theora, Webm met VP8 en H.264. Daarnaast wordt er zeer handig automatisch een HTML-code gegenereerd om de drie videobestanden te kunnen implementeren. Ook op deze export kun je geen invloed uitoefenen anders dan een aangepaste resolutie te selecteren. De kwaliteit is uitstekend, maar ook hier is de bestandsomvang zeer groot. Omdat alle bestanden worden geconverteerd met een variabel bitrate, kan dit problemen opleveren als je de bestanden wilt streamen naar bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Als je bestanden gaat converteren met Freemake Video Converter let er dan goed op dat je altijd eerst de bestandsnaam aanpast. Doe je dit niet, dan wordt je origineel zonder enige waarschuwing overschreven. Ondanks deze kleine tekortkomingen is dit zonder meer een converter waar je blij van wordt door de eenvoud en de kwaliteit die het aflevert.

Freemake Video Converter

Naam: Freemake Video Converter
Website: http://www.freemake.com
Prijs: gratis