Movavi Screen Capture Studio

movavi-screencapture-studio-teaser

Movavi Screen Capture Studio

Er zijn een aantal programma’s op de markt waarmee je schermopnames kunt vastleggen, bewerken en exporteren. De goede programma’s zijn prijzig en de gratis varianten vaak te beperkt. We zijn dan ook benieuwd of Movavi Screen Capture Studio een goed alternatief is.

Movavi Screen Capture Studio bestaat uit twee delen; een opname- en een bewerkingsprogramma. Het opnemen van een beeldscherm gaat eenvoudig. Je stelt de gewenste resolutie in en je maakt een keuze tussen schermopnames, online video of games. Tevens kun je audio opnemen met een aangesloten microfoon en je mag bepalen of je de cursorbewegingen wilt registreren al dan niet met de cursoractie en geluid.

Na de opname opent een venster waarin je het opgenomen beeld kunt bekijken. Dan zijn er vier mogelijkheden. Het opgenomen beeld kun je verwijderen, bewerken, opslaan of direct online delen op YouTube, Vimeo of Facebook. We zijn vooral gecharmeerd van de vele opties om het beeld te kunnen opslaan. Alle bekende formaten worden ondersteund, maar ook mts, mkv, webm en 3gpp. Je kunt desgewenst bij het opslaan de nodige instellingen wijzigen om de kwaliteit te verbeteren. De encoder is prima en levert uitstekende kwaliteit video af.

 

Opnames bewerken
Met het bijgeleverde programma Movavi Video Editor, zijn de opnames te bewerken. De beschikbare functies zijn erg beperkt, maar de interface ziet er strak uit. Het is van groot belang om als eerste de projectinstellingen aan te passen, want die staan standaard op een dvd-resolutie ingesteld, waardoor het beeld er niet goed uitziet als je in een andere resolutie hebt opgenomen. Je moet dit helaas elke keer aanpassen als je opnames gaat bewerken.

movavi-screencapture-studio-overview

De monitor geeft een haarscherp beeld als je de video bekijkt zonder deze op de tijdlijn te plaatsen. Staat de video op de tijdlijn, dan heb je alleen goed beeld als de video stilstaat. Speel je de video af, dan verschijnt er een waas over de monitor, waardoor het beeld er slecht uitziet. Dit is niet te veranderen, maar heeft uiteindelijk geen invloed op de exportkwaliteit.

Op de tijdlijn, die is uit te breiden met verschillende audio en videosporen, is de video in stukken te knippen, waardoor je delen kunt verwijderen. Selecteer je een clip, dan is het ook mogelijk om in- en uitpunten te plaatsen om de video in te korten. Voor de rest zijn er geen bewerkingsmogelijkheden. Wel kun je gebruik maken van een aantal overgangen en effecten. Er zijn veel kleur gerelateerde effecten die niet goed uit de bus komen, omdat de monitor de beelden niet goed weergeeft.

movavi-screencapture-studio-slechte-kwaliteit-monitor

Een effect dat je vaak zult gebruiken is het crop-effect. Dit effect bied je de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke gedeelten. Omdat het onmogelijk is om effecten over tijd te veranderen door middel van keyframes, moet je van te voren eerst de in te zoomen gedeelten isoleren door de video te knippen.

 

Titels
De titelgenerator is zeer eenvoudig van opzet. De grootste beperkingen zijn, dat je geen presets kunt opslaan van gemaakte titels en dat er geen overzichtelijke lijst wordt geboden om snel ondertitelingen of titels te kunnen aanpassen. Op de tijdlijn zijn de titels op lengte te maken en op de juiste tijd te positioneren.

movavi-screencapture-studio-export

De audio bij de opnames is niet te corrigeren. Is de audio niet goed, dan moet je het volume naar beneden brengen en daarna de tekst opnieuw inspreken. De nieuwe audioclip wordt geplaatst op een apart audiospoor.

Na het bewerken van de opnames heb je een hele reeks aan exportmogelijkheden om je video te maken. Deze zijn hetzelfde als van het opnameprogramma. Je hebt dus veel keuze en de kwaliteit is goed. Movavi Screen Capture Studio is prima geschikt voor je, als je opnames wilt maken die niet al te veel bewerking vereisen en je niet veel geld kwijt wilt zijn aan een goed captureprogramma.

 

Movavi Screen Capture Studio

Naam: Movavi Screen Capture Studio
Website: www.movavi.com
Prijs: € 38,-