Format Factory

teaser-movavi-video-converter-11

Format Factory

Format Factory ziet er goed uit en is veelzijdig. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd importeren. Als je dit doet per exportformaat, dan is het mogelijk om in één keer naar alle gewenste formaten te exporteren. De parameters van de encoder zijn beperkt instelbaar. Cabac is in te stellen via de algemene opties en de bitrate is vrij instelbaar. Ben je na het exporteren tevreden over het resultaat, dan kun je het exportprofiel opslaan in een template. Deze templates worden onder een aangepaste exportoptie weergegeven. Format Factory beschikt over tientallen templates per exportformaat die goed als vertrekpunt zijn te gebruiken.

video-encodertest-2012-format-factory

De kwaliteit van de bestanden is goed, alleen bij de resolutie 640 x 360 ontstaan er vervelende scanlijnen onder in beeld. De gemiddelde bitrate komt overeen met de ingestelde bitrate, maar de peaken overschrijden soms de norm van tweehonderd procent voor de gemiddelde bitrate. Dit kan problemen opleveren bij het afspelen als de video wordt gestreamd. De bestandsomvang is in relatie tot de bitrate uitstekend.
Format Factory is een prettige, gebruiksvriendelijke en goede gratis converter met als enige beperking dat je geen waarden kunt opgeven voor de variabele bitrates.

Pluspunten:
Gebruiksvriendelijk
Batch export verschillende formaten

Minpunten:
Variabele bitrate niet instellen
Geen controle over mpeg-profielen

Naam Format factory
Website http://format-factory.nl.malavida.com/d5050-gratis-downloaden-windows
Prijs Gratis
Taal Nederlands
Import AVCHD Ja
Batch Convert Ja
Two Pass Ja
Optie interlace/deïnterlace Ja
Export profielen opslaan Ja
AVC mpeg Profile en Level instellen Nee
Cabac instellen Ja
Variabele bitrate Ja
Variabele bitrate instellen Nee
Constante bitrate Nee
Batch export naar verschillende formaten Ja
Exporteren
m2ts Nee
MP4 H.264/X264 Ja
Mpeg-4 Simple Profile/ Mpeg-4 part 2 Ja
3GPP Ja