Any Video Converter

teaser-movavi-video-converter-11

Any Video Converter

Any Video Converter is simpel van opzet. Bestanden van uiteenlopende formaten kunnen in batch worden geïmporteerd. De belangrijkste exportformaten zijn aanwezig, maar er zijn weinig kant-en-klare profielen.

De parameters van de encoder staan permanent in beeld en zijn maar beperkt aan te passen. Alleen de bitrate, resolutie, framerate en gewenste codec kun je wijzigen. Vervelend is dat je geen eigen profielen kunt opslaan en dat je niet per geïmporteerde video een ander profiel kunt kiezen.

video-encodertest-2012-any-video-converter-free

Any Video Converter is alles behalve betrouwbaar. Stel je de framerate in op 25, dan doubleert het de duur van het filmpje en loopt de audio niet synchroon. Stel je de framerate in op auto, dan is de duur goed. Dit levert dan weer zeer grote bestanden op, omdat de ingestelde bitrate wordt verdubbeld. De kwaliteit is wisselend. Bij de resolutie 720p start de video altijd met een groene zweem en bij de resolutie 640 x 360 worden er acht beeldlijnen aan onder aan het beeld toegevoegd die er niet goed uitzien. De rest van het beeld ziet er goed uit, mits je de optie Cabac inschakelt. Dit doe je door in de command line van x264 onder de opties, het woordtje ‘no’ weg te halen voor cabac. In dat geval schakelt de encoder over van een baseline profiel naar een main profiel met een zeer laag level. Dat maakt niets uit voor het instellen van de bitrate, want die kun je zelf bepalen. Any Video Converter is weliswaar gratis, maar we zouden hem niet aanbevelen.

Pluspunten:
Gratis

Minpunten:
Onbetrouwbaar
Geen templates opslaan

Naam Any video converter 3.3.5 free edition
Website http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
Prijs Gratis
Taal Nederlands
Import AVCHD Ja
Batch Convert Ja
Two Pass Ja
Optie interlace/deïnterlace Ja
Export profielen opslaan Nee
AVC mpeg Profile en Level instellen Nee
Cabac instellen Ja
Variabele bitrate Ja
Variabele bitrate instellen Nee
Constante bitrate Nee
Batch export naar verschillende formaten Nee
Exporteren
m2ts Ja
MP4 H.264/X264 Ja
Mpeg-4 Simple Profile/ Mpeg-4 part 2 Ja
3GPP Nee