DropBox: delen van grote bestanden

dropbox-teaser

DropBox: delen van grote bestanden

Dropbox is een ideale dienst voor als u met één druk op de knop een bestand wilt syncen met verschillende computers en mobiele apparaten en het tegelijkertijd wilt delen met vrienden. Het aanmaken van een 2 GB account is eenvoudig en gratis. Het enige wat u hoeft te doen is de Dropbox applicatie te downloaden van dropbox.com, uw e-mailadres op te geven in combinatie met een wachtwoord.

Tijdens de installatie wordt er een Dropbox aangemaakt op uw computer en uw account online geactiveerd. Door bestanden te kopiëren naar deze Dropbox, worden deze direct geupload naar dropbox.com. Anders om werkt ook. Als u vanaf een andere computer inlogt op Dropbox.com en daar een bestand upload, wordt deze automatisch beschikbaar in de Dropbox op uw eigen computer.

Het mooie is dat Dropbox ook applicaties heeft voor iPhone, Android en Blackberry, zodat u ook bestanden, foto’s en video’s gemaakt met uw telefoon direct kunt syncen met al uw computers en mobiele apparaten.

De Dropbox zelf kunt u geheel naar eigen inzicht inrichten door mappen en submappen te maken. Deze zelf aangemaakt mappen kunt u delen met anderen, maar daarvoor moet u ze zelf wel uitnodigen. Dat is niet nodig als u gebruik maakt van de publieke folder. Bestanden die hierin staan kunt u direct met iedereen delen, zelfs als deze personen geen Dropbox account hebben.

dropbox

Het versturen van een link naar een specifiek bestand is super eenvoudig. In elke applicatie kunt u door op een bestand te gaan staan de optie ‘Copy public link’ selecteren. Wilt u bestanden niet meer publiekelijk delen, dan verplaatst u ze simpelweg uit de publike folder naar een eigen gemaakte map.

Het syncen van minder omvangrijke bestanden gaat snel. Anders is dat met grotere video of foto bestanden. Het duurt ruim veertig minuten om 150 MB te uploaden naar Dropbox.com. Doet u dit via de Dropbox folder, dan kunt u de upload progressie niet volgen. Dit kan wel als u upload via de website.

Een leuke feature is dat als u foto’s upload naar de Photo’s folder er automatisch een fotogalerij wordt aangemaakt. Door extra submappen te maken creëert u meerdere galerijen en als u die deelt met anderen, kunnen ook zij daar naartoe foto’s uploaden.

Dropbox is een zeer handige dienst die een USB-stick overbodig maakt en voorkomt dat veel tijd verlies aan het heen en weer kopiëren van bestanden.

Dropbox

Naam: Dropbox
Website: www.dropbox.com
Prijs: gratis