Doubletwist om multimedia te delen

teaser-doubletwist-100x100

Doubletwist om multimedia te delen

Met Doubletwist kunt u uw multimediacollectie delen met anderen en synchroniseren met uw mobiele apparaten. Enige wat nodig is om met dit gratis programma aan de slag te gaan is uzelf registreren met naam, e-mailadres en wachtwoord.

Vervelend is dat Doubletwist niet in staat is om automatisch in te loggen, waardoor u iedere keer bij het starten van de pc, uw gegevens moet invullen. Op het moment dat u een mobiele telefoon, iTouch of iPod aansluit opent Doubletwist. De interface is duidelijk en bestaat uit twee delen. In de rechternavigatie worden uw multimediabibliotheek getoond, de aangesloten mobiele apparaten en ‘Friends’ die ook een account hebben. De linkerkant wordt gebruikt om de foto’s, muziek- en videobestanden en berichten van vrienden te tonen, af te spelen en te versturen.

doubletwist

U kunt de afzonderlijke mappen instellen voor foto-, en videobestanden op uw pc die moeten worden gesynchroniseerd met uw mobiele apparatuur. Om audiobestanden over te zetten maakt Doubletwist gebruik van uw iTunes of Windows Media Player afspeellijsten. Als u vervolgens een mobiel apparaat selecteert, kunt u aangeven welke afspeellijsten of mappen uit uw bibliotheek u wilt synchroniseren. Het is niet mogelijk om bestanden die op de mobiele apparatuur staan over te zetten naar de pc.

Een multimediabestand uit uw bibliotheek kunt u behalve bekijken of beluisteren ook delen met anderen. Daarvoor selecteert u een bestand en drukt u op ‘Send’. Na het invoeren van een e-mailadres en onderwerp, krijgt de ontvanger een Engelstalige mail met een link naar de Doubletwist website waar de multimediabestanden worden getoond. De ontvanger kan ze bekijken of beluisteren en als hij ook een account heeft worden de multimediabestanden automatisch gedownload en in een Doubletwist map geplaatst.

Doubletwist is simpel in gebruik en erg handig om even snel multimediabestanden op uw mobiele apparaat te zetten en dit zonder omhaal met iemand online te delen. Maar het is ook beperkt. Het toont weinig informatie over de multimediabestanden, is niet in staat om bestanden op mobiele apparaten te synchroniseren en van de kwaliteit van de videobestanden blijft na de conversie weinig over.

Doubletwist

Naam: Doubletwist
Website: doubletwist.com
Prijs: gratis