Wyzo browser

teaser-wyzo-100x100

Wyzo browser

De nieuwe Engelstalige Wyzo browser belooft u een nieuwe multimediale ervaring. Een ding kunnen we vaststellen: u zult een ervaring rijker zijn, maar als u de browser installeert onder Windows Vista, zal dat geen positieve zijn.

Wyzo is gebouwd op de core van Firefox. Door add-ons tijdens de installatie toe te voegen en het uiterlijk te veranderen zou het van Firefox moeten gaan afwijken. Dat doet het niet. Het uiterlijk is precies hetzelfde omdat het Wyzo browserthema niet wil laden. Ook niet nadat we het bestand Wyzo.exe compatibel hadden gemaakt voor Windows XP zoals op het Wyzo Forum werd gesuggereerd. De Cooliris plug-in, voor een Cinematic ervaring, werkte niet en als we deze opnieuw installeerden crashte Wyzo keer op keer. Ook de Quick Tabs om op een geavanceerde visuele wijze tussen de tabbladen te kunnen navigeren functioneerde niet en de beloofde bijzondere manier om multimedia te kunnen bekijken en te delen met anderen was nergens te vinden. De-installatie van Firefox loste deze problemen niet op.

wyzo

Positief is dat Wyzo, net zoals de Opera browser, een geïntegreerde oplossing bied voor het downloaden van Bittorrent-bestanden en een downloadaccelerator aan boord heeft. Bij het starten van Wyzo wordt u de mogelijkheid geboden om te zoeken in de grote Torrent-machines van YouTorrent, Mininova, Vuze en Torrentz. Na het aanklikken van een .torrent-bestand wordt deze in de meeste gevallen direct in het downloadvenster geplaatst, waardoor een aparte Bittorent-client zoals Torentstorm overbodig is. Een groot aantal Torrents, bijvoorbeeld die bij Vuze.com, zijn niet op deze wijze te downloaden. Via de add-ons kunt u de download en upload snelheid bepalen en aangeven waar u de bestanden wilt opslaan. Het downloaden met de FireDownload accelerator werkte prima en zeker bij grootte bestanden is het verschil in snelheid direct merkbaar.

Kortom, Wyzo maakt de beloofde multimediale ervaring niet waar. Veel add-ons werken niet, de interface is niet verbeterd, dus  het enige pluspunt is de geïntegreerde oplossing voor Bittorent-bestanden en de downloadaccelerator. En omdat die twee add-ons ook verkrijgbaar zijn en werken in Firefox zien wij er het nut niet van in om over te stappen.

 

Wyzo

Naam: Wyzo 3.03
Website: http://start.wyzo.com/
Prijs: gratis