Sony Vegas Production Assistant

teaser-vegas-production-assistant-100x100

Sony Vegas Production Assistant

Sony heeft een plug-in  uitgebracht voor de Sony Vegas Pro die video-editors veel repeterende taken uit handen neemt. De Sony Production Assistant plug-in is opmerkelijk, omdat het meer zinvolle en bruikbare  vernieuwingen toevoegt aan Vegas Pro dan dat u krijgt als u overstapt van Vegas Pro 8 naar het zojuist uitgekomen Sony Vegas Pro 9.

Het belangrijkste doel van de Production Assistant is om taken die u regelmatig herhaalt in de montage te automatiseren. Denk hierbij aan het aanmaken van projecten, het samenstellen van fotoshows, het aanpassen van beeldverhoudingen of bijvoorbeeld het exporteren van montages naar verschillende bestandsformaten.

sony-vegas-production-assistant-overview

Als u regelmatig filmpjes maakt met dezelfde intro’s, titels en afbeeldingen weet u hoeveel tijd het kost om iedere keer alles weer precies op de tijdlijn te zetten.  Met Production Assistant hoeft u deze basisopzet maar eenmaal te maken, want daarna kunt u deze opzet  in een template opslaan compleet met projecteigenschappen zoals resoluties en beeldverhoudingen. Activeert u daarna deze template, dan staan alle intro’s, videofragmenten en titels  direct voor u klaar op de tijdlijn en kunt u direct aan de slag.

Maar ook tijdens het montageproces is Production Assistant zinvol. Zo kunt u met een druk op de knop alle beeldverhoudingen aanpassen, dvd-hoofdstukken toevoegen, audio normaliseren of meerdere foto’s animeren.
Bij de afronding van de montage kunt u gebruik maken van de batch converter die de export naar verschillende bestandsformaten vereenvoudigd. Ook hier geldt dat als u eenmaal een keuze hebt gemaakt naar welke bestanden u wilt exporteren en met welke instellingen u deze opdracht kunt vastleggen in een template.

Het enige minpuntje van Vegas Production Assistant is dat in het begin de handleiding noodzakelijk is om erachter te komen hoe alles precies werkt. Maar met zo’n zinvolle en goede plug-in nemen we dat voor lief.

Vegas Pro Production Assistant

Naam: Vegas Pro Production Assistant
Website: www.sonycreativesoftware.com
Prijs: € 170.11
Opmerking: Werkt met Vegas Pro 8 en 9