Davideo Dvd en Vhs Copy 2006

davideo

Davideo Dvd en Vhs Copy 2006

Dvd Copy 2006 is de opvolger van DVDeo Professional 4. De hoofdtaak van het programma is om dvd’s en analoge videobeelden te kopiëren of om te zetten naar andere bestandsformaten. Het kopiëren van digitale beelden verliep probleemloos. Van niet beveiligde dvd’s maakt u eenvoudig een kopie, waarbij u zelf kunt bepalen welke ondertitels en geluidstracks u behoudt. Vervolgens bepaalt u het doelmedium. Dit kan een dvd, (s)vcd, of videobestand zijn. Op de kwaliteit van de kopie en de snelheid valt weinig aan te merken.

Nieuw in Dvd Copy is de mogelijkheid om analoge kopieën te maken. Op die manier kunt u de kopieerbeveiliging op dvd’s omzeilen of vhs-banden digitaliseren. Dit gedeelte van het programma is ook in een los pakket verkrijgbaar onder de naam Vhs Copy 2006.

 

Vhs Copy 2006 en het analoge gedeelte van Dvd Copy zijn bijna niet werkend te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de verpakking van beide pakketten staat vermeld dat u hiervoor gebruik kunt maken van tv-kaarten, firewire aansluitingen, s-video en composiet ingangen. Tot onze grote verbazing kregen we de pakketten maar met één capturekaart, een Canopus Dvstorm, aan de praat. Na drie dagen testen op vier verschillende computers slaagden we er niet in beelden in te laden via firewire (camera en twee analoog-digitaal converters), een Pinnacle TV Deluxe kaart en een Nvidia grafische kaart. De video-ingangen werden prima gedetecteerd maar beeld was er niet te krijgen. Navraag bij G-Data leverde geen resultaat op.

Gelukkig konden we het nieuwe analoge onderdeel van het programma wel bekijken met de Canopus kaart. Wel moesten we in een ander programma de instellingen van de capturekaart aanpassen omdat Davideo hier geen mogelijkheid toe biedt. De gecapturede beelden kunt u ondeverdelen in scènes door in- en uitpunten aan te geven. In de bewerkingsfase kunt u beelden verkleinen en eenvoudige beeldcorrecties toepassen. De handelingen zijn simpel uit te voeren maar zeer beperkt. Na bewerking kunt u het geheel opdelen in hoofdstukken voor een dvd menu, een bestandsformaat uitkiezen en het branden of opslaan op cd en dvd of harde schijf.

 

Davideo Dvd en Vhs Copy 2006

Pluspunt:

+ Simpel met goede kwaliteit

 

Minpunten

- Bijna niet werkend te krijgen met analoge apparaten

- Beperkte instellingmogelijkheden

 

Website: www.gdata.de

Prijs: Davideo DVD Copy 2006 € 39,95 en Davideo VHS Copy 2006 € 29,95

Beoordeling: 2 sterren

Alternatieven: DVD Shrink en Virtualdub (beide gratis)

 

Spring naar toolbar