Bigasoft WebM Converter 2.5.7

bigasoft-webm-converter-teaser

Bigasoft WebM Converter 2.5.7

Dat het nieuwe webvideo formaat WebM nog niet razend populair is, komt mede door het ontbreken van goede betaalbare offline converters die naar dit formaat kunnen converteren. Met het uitbrengen van de WebM Converter is Bigasoft één van de eersten die een poging waagt.

De WebM Converter is simpel van opzet. U kunt allerlei videobestanden importeren, bekijken, trimmen, croppen en voorzien van een watermerk. Er is echter één probleem alle avchd-bestanden met een hogere bitrate dan 16 Mbit/s of een hogere resolutie dan 1280 x 720 spelen zeer slecht af. In eerste instantie speelden deze bestanden helemaal niet af, maar na het voorleggen van dit probleem aan Bigasoft, kregen we een update, waardoor het beeld nu elke seconde wordt ververst. Natuurlijk is een preview niet noodzakelijk voor het converteren van een bestand maar des te meer voor het bewerken er van.

bigasoft-webm-converter

Alle kleinere formaten video kan de WebM Converter prima afspelen. Inkorten van de videoclips gaat eenvoudig en desgewenst kunt u de helderheid, het contrast of de kleuren van het beeld aanpassen. Als de video’s op maat zijn geknipt en gecorrigeerd selecteert u het WebM exportformaat, die voor alle geselecteerde clips wordt gebruikt.

Bij de exportinstellingen mag u de bitrate aanpassen voor de audio en de video, de framerate en de resolutie. Bij die laatste optie is het vreemd dat er geen standaard presets zijn voor de 16:9 aspect ratio, uitgezonderd de resolutie 1280 x 720.  Om toch breedbeeld te krijgen zult u de video alsnog moeten croppen met als vervelend gevolg dat u zwarte balken krijgt.

De conversie van niet afspeelbare mts-bestanden duurt lang; een half uur voor twee minuten video. Bij de kleinere formaten duurt dit ongeveer vijf minuten. De kwaliteit van de geconverteerde bestanden is gelukkig goed.
Het is natuurlijk leuk dat Bigasoft als één van de eerste met een WebM Converter komt, maar tenzij u hem echt nodig hebt, doet u er goed aan die dertig euro aan iets anders te besteden.

Naam: Bigasoft WebM Converter
Website: www.bigasoft.com
Prijs: € 30,40