AVCHD in Cyberlink Powerdirector

teaser-avchd-montagepakket-power-director

AVCHD in Cyberlink Powerdirector

Er waren drie reden om PowerDirector in deze vergelijking van montagepakketten op te nemen. Het is redelijk onbekend, broer PowerDVD is een van de beste multimediaspelers voor HD-content en PowerDirector ondersteunt de Nvidia’s CUDA-technologie. CUDA maakt bij het encoderen naar H.264 gebruik van de processorkracht van de grafische kaart, waardoor het encoderen veel sneller gaat. We waren dan ook erg benieuwd naar de prestaties van PowerDirector.

De start van het programma beloofde niet veel goeds. Ruim vijftig seconden had het programma nodig om op de dektop te verschijnen. Na flink  hebben gezocht in het onduidelijke navigatiemenu, het doorploegen van de help en de FAQ’s op Cyberlink’s website, moesten we tot de conclusie komen dat het niet mogelijk is om een project te definiëren.

avchd-montagepakket-power-director-preview-projectavchd-montagepakket-power-director-preview-tijdlijn

Het importeren van af de HD-camera ging prima. U krijgt keurig een preview te zien en na het importeren verschijnen de bestanden keurig in het overzichtsvenster. Door te klikken op het bestand wordt het beeld direct zichtbaar in de monitor. De beelden zagen er goed uit en het afspelen ging prima.

Nadat we de bestanden op de tijdlijn hadden geplaatst, moesten we even slikken bij het zien van het beeld in de monitor. De video was wazig, korrelig en leek ook licht vergroot te zijn. Helaas moesten we het met dit beeld doen, omdat er geen instellingen waren waarmee we de resolutie of kwaliteit voor de monitor konden aanpassen.

avchd-montagepakket-power-director-cuda

Tijdens de bewerking van de video liep het programma een aantal malen vast bij het trimmen van de clips (we hadden de patch hiervoor al geïnstalleerd) en iedere keer als we een bepaalde handeling wilde uitvoeren, nam PowerDirector de nodige tijd daarvoor. Het gebruik van effecten en overgangen had geen invloed op de afspeelbaarheid van het beeld, maar de kwaliteit was zeer slecht.

avchd-montagepakket-power-director-export-avchd

H.264 export

PowerDirector kan uw montage uitvoeren naar H.264 en MPEG-2 bestanden. Brand u de montage op een Blu-ray disk dan kunt u alleen kiezen voor MPEG-2. De bitrate van 15 Mbit/s voor H.264 is niet hoog maar zou afdoende moeten zijn , maar de bitrate van MPEG-2 is met 25 Mbit/s aan de lage kant. Bij het exporteren van bestanden en bij het produceren van Blu-ray’s en AVCHD DVD’s kunt u alleen de resolutie en soms het audio-formaat wijzigen, maar nooit de bitrate.

Bij export naar H.264 kunt u de optie voor de CUDA GPU-acceleratie aanvinken. Dit werkt zeker, want al na drie minuten zijn onze demobestanden klaar. De kwaliteit van zowel de MPEG-2 als H.264 bestanden was onder de maat. Na het bekijken van de licht wazige en korrelige beelden moesten we concluderen dat PowerDirector niet het ideale pakket is voor uw AVCHD-montage.

AVCHD in Cyberlink Powerdirector

Productnaam PowerDirector Ultra
Bedrijf Cyberlink
Prijs € 119
Website cyberlink.com
HD Video importeren avi, mpeg, m2t, m2ts, mts, mp4, mov, tod
Inladen van avchd-camera Ja
Processor gebruik bij bewerken video in procenten tussen de 47 en 55
Methoden om hd bewerking te versnellen Drastische verlaging resolutie
Schokkerige beelden bij afspelen HD video Nee
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik effecten Nee
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik overgangen Nee
Audio mixer Ja
5.1 surround mixing tools Nee
Blu-ray branden Ja
Blu-ray formaat MPEG-2
Blu-ray image Ja
Speciale HD menu templates Nee
Maximale bitrate blu-ray 25Mbit/s
AVCHD DVD branden Ja
Maximale bitrate AVCHD DVD 15 Mbit/s
Exporteren naar HD-bestand Ja
Maximale bitrate H.264 15 Mbit/s
Maximale bitrate HD MPEG-2 25Mbit/s
Geavanceerde instellingen voor compressie Nee
Export naar Dolby Digital Ja