AVCHD in Premiere Elements

teaser-avchd-montagepakket-premiere-elements

AVCHD in Premiere Elements

Na het kiezen van een AVCHD-template verschijnen direct de  Get Media opties in beeld om de AVCHD-bestanden van de camera of harde schijf te importeren.  Plukt u de bestanden van de camera dan wordt er een venster geopend waarin u de bestanden kunt selecteren. Premiere Elements geeft wel aan dat u een preview kunt bekijken, maar helaas werkt dit alleen met MPG-bestanden en niet met MTS-bestanden. Wel kunt u de naamgeving van de bestanden aanpassen en deze voorzien van de nodige metadata.

avchd-montagepakket-premiere-elements-render-area

Nadat u de bestanden hebt geplaatst op de tijdlijn of scènelijn, kunt u onder de Edit tab de gegevens van de videoclips opvragen. Alle AVCHD-bestanden worden getypeerd als MPEG en er wordt geen verder informatie over de gebruikte codec gegeven.

Premiere Elements heeft grote moeite met het afspelen van videobestanden waarvan de resolutie groter is dan 1440 x 1080. Bij het plaatsen van Full HD bestanden op de tijdlijn, verschijnt er direct een rode lijn onder de tijdsindicatie. Die lijn geeft aan dat de video te zwaar is om zonder rendering vloeiend te laten afspelen. Nu kan dit ook komen doordat de projectinstellingen niet overeenkomen met het gebruikte bronmateriaal, maar daarvan was hier geen sprake. Behalve dat de video schokkerig werd afgespeeld, crashte ook het programma regelmatig. Vaak gebeurde dit als we handelingen verrichte op de tijdlijn zoals het verwijderen of verplaatsen van een clip.

avchd-montagepakket-premiere-elements-blu-ray-avc-exportsettings

Full HD

Het verkleinen van de preview resolutie in het Monitorvenster bood geen oplossing en dus er zat niets anders op dan de video te renderen. Premiere Elements  rendert de bestanden naar MPEG-2 met een resolutie van 1440 x 1080 en een bitrate die ligt rond de 25 Mbit/s. Prima genoeg om aan de slag te kunnen met effecten en overgangen die in Full HD niet te bekijken waren.

avchd-montagepakket-premiere-elements-diskmenus

Uw montage kunt u voorzien van een menu voor op de Blu-ray disk. Er is genoeg keuze en ondanks dat de menu’s allemaal ontworpen zijn voor het HDV-formaat van 1440 x 1080 zien ze er op een Full HDTV prima uit. Met de kwaliteit van de video is ook niets mis. Zowel de MPEG-2 versie (40 Mbit/s) als de H.264 versie (20 Mbit/s) zagen er uitstekend uit. Wel moeten we daarbij opmerken dat het ruim veertig minuten duurde voordat het menu met de twee minuten video op de Blu-ray disk stond. Voor het maken van een H.264-bestand had het programma ruim een kwartier nodig terwijl de conversie naar MPEG-2 minder dan vijf minuten duurde. Met Premiere Elements is het niet mogelijk om een AVCHD DVD te branden of een image te maken van de Blu-ray disk.

AVCHD in Premiere Elements

Productnaam Premiere Elements 7
Bedrijf Adobe
Prijs € 98.77
Website adobe.nl
HD Video importeren avi, mpeg, m2t, m2ts, mts, mp4, avc, mov
Inladen van avchd-camera Ja
Processor gebruik bij bewerken video in procenten tussen de52 en 64
Methoden om hd bewerking te versnellen Converteren naar HDV MPEG-2
Schokkerige beelden bij afspelen HD video Ja
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik effecten Ja
Schokkerige afbeeldingen bij gebruik overgangen Ja
Audio mixer Ja
5.1 surround mixing tools Nee
Blu-ray branden Ja
Blu-ray formaat MPEG-2, AVC
Blu-ray image Nee
Speciale HD menu templates Nee
Maximale bitrate blu-ray 30Mbit/s
AVCHD DVD branden Nee
Maximale bitrate AVCHD DVD nvt
Exporteren naar HD-bestand Ja
Maximale bitrate H.264 21Mbit/s
Maximale bitrate HD MPEG-2 40Mbit/s
Geavanceerde instellingen voor compressie Ja
Export naar Dolby Digital Ja
AVCHD in Cyberlink Powerdirector
AVCHD in Premiere Pro