A.C.Ryan Playon HD

acryan-teaser50

A.C.Ryan Playon HD

De Full HD mediaspeler van A.C.Ryan is een goedkope en goede multimediaspeler. De Playon!HD heeft een stevige behuizing met aansluitingen voor HDMI, componenten en composiet video. De audio kan worden uitgevoerd via HDMI of S/PDIF via een coaxiale of optische uitgang.

Aan de zijkant van de Playon!HD zitten twee USB-aansluitingen voor koppeling met externe schijven en een geheugenslot, waarmee u verschillende geheugenkaarten kunt uitlezen. De mediaspeler bevat standaard geen harde schijf, maar u kunt deze op eenvoudige wijze inbouwen.

 

mediaspelers-acryan-iso-preview

 

 

NFS

De menu’s van de Playon!HD zijn simpel en zonder franje. Vanuit het hoofdmenu kunt u de browser openen om naar de verschillende opslagmedia te navigeren. Er zijn aparte mappen voor NFS-, Windows Networking, UPnP, afspeellijsten, hard disk, geheugenkaarten en USB. Nooit hoeft u lang te wachten want alles wordt razendsnel op het scherm getoond. Ook bij deze mediaspeler is de beste manier om bestanden te benaderen in het netwerk via NFS of Windows Networking. Alleen dan krijgt u alle bestanden te zien en kunt u deze ook afspelen.

Wat het afspelen betreft van videobestanden zit het wel snor met de Playon!HD. Alle bekende bestandsformaten worden zonder problemen en met goede kwaliteit afgespeeld. Dit is anders met de ondersteuning van meerkanaals geluid. Alleen meerkanaals HDMI LPCM wordt doorgegeven. Voor het decoderen van AC3 en DTS bestanden hebt u een externe decoder nodig.

 

mediaspelers-acryan-netwerkoverzicht

 

Groot pluspunt is dat deze mediaspeler in staat is om previews te tonen van videobestanden en afbeeldingen. Dit maakt het zeker bij onduidelijke bestandsnamen een stuk eenvoudiger om het juiste bestand terug te vinden. Met de nieuwste firmware update is het nu ook mogelijk om direct dvd-mappen af te spelen, zodat u niet naar de juiste IFO-bestanden hoeft te zoeken. De nieuwste firmware maakt het ook mogelijk om multimediabestanden van het ene apparaat naar het andere te kopiëren of om bestanden te verwijderen.

 

mediaspelers-acryan-ts

 

Mediaspeler en RSS-feeds

Met de Playon!HD kunt u ook het internet op. RSS-feeds van Flickr, Picasa en verschillende nieuwszenders worden overzichtelijk gepresenteerd, maar een opvallende is het ontbreken van een YouTube feed. Wel kunt u na een firmware upgrade luisteren naar verschillende radiostations en gebruik maken van de Bittorrent download functionaliteit door Bittorrentbestanden te kopiëren naar een aan de Playon!HD gekoppelde harde schijf. Er wordt geen software meegeleverd met de Playon!HD, zodat als u niet met Windows 7 werkt, zelf op zoek moet gaan naar mediaserver software.

 

acryan-playon-hd

 

De mediaspeler van A.C.Ryan is misschien minder goed in het afspelen van multikanaals geluid dan andere spelers en beschikt niet over tal van leuke extra functies als FTP-toegang, YouTube feeds en een gigabitnetwerk, maar is door de goedkope prijs zeker een aanrader.

 

Specificaties A.C.Ryan Playon HD

 

Naam Play!on HD
Fabrikant AC Ryan
Prijs 139
Website www.playonhd.com
   
Processor Realtek RTD128x
LAN 10/100 Mbps
Draadloos Met optionele adapter
SMB Ja
NFS Ja
Bittorent Ja
DDNS Nee
FTP Nee
av-uitgangen HDMI v1.3a, component, composite video, analoog stereo uit, S/PDIF optical en coaxiaal
USB computeraansluiting Ja
USB extra opslag 2x
Harde schijf 1 TB
Optie voor harde schijf Ja
eSATA-aansluiting Nee
Geheugenkaarten SD/SDHC/MMC/MS/MS Pro
   
Audio aac, wav, mp3, ogg, wma, flac, dts en ac3 doorvoer en downmix, pcm, lpcm
Videocontainers avi, divx, xvid, wmv9, mov, m4v, vob, mpg, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, mp4, iso, ifo, mkv, ts, m2ts, ps, trp, dat, wmv,asf,rm , rmvb, flv
Codecs mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, divx, xvid, h.264, wmv9, vc1, RealNetworks 8/9/10
Afspeellijsten m3u, pls
Ondertiteling srt, ssa, idx, sub, smi, ass
Afbeeldingen hd jpeg, tiff, png, gif, bmp
Breedte (mm) 227
Hoogte (mm) 165
Diepte (mm) 60
Kabels hdmi, rca composiet, usb
Internet connectiviteit Flickr, Picasa, YouTube, nieuws feed